"במותם ציוו לנו את החיים"-
העיר שדרות מבכה את בניה ובנותיה בטקסי יום הזיכרון
יום הזיכרון תשפ"ד: אל 67 הנופלים של העיר שדרות התווספו השנה עוד 30 תושבים שנפלו ונהרגו במלחמת 'חרבות ברזל'. אירועי יום הזיכרון צוינו בטקס ממלכתי באודיטוריום במקיף הכללי החדש ובטקס בבית העלמין הצבאי.
השנה יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה הוא קשה מנשוא. אנו מציינים את יום הזיכרון בצל המלחמה ואנו מתייחדים עם זכרם של 25,040 נופלים במערכות ישראל ועוד 5,100 נרצחים בפעולות איבה. השנה, בשל מלחמת 'חרבות ברזל' ואירועי ה-7/10, השכול הגיע לבתים רבים ברחבי ישראל, וכמעט אין אזרח שלא מכיר אדם אחר שנפל בהגנה על המדינה או נרצח על- ידי המחבלים.
הטקס המרכזי בשדרות מתקיים כמדי שנה באנדרטה לזכר חללי צה"ל ופעולות האיבה ברחוב הבנים, אך השנה, בשל האזעקות שהופעלו בערב יום הזיכרון, החליט ראש העיר, אלון דוידי, להעבירו לאודיטוריום הממוגן במקיף הכללי החדש. את הטקס כתבה וביימה אילנית סויסה, הנחה בני כהן, קריינו נווה מלול ונטף דהן והפיקו עיריית שדרות והמתנ"ס העירוני.
הטקס התקיים במעמד ראש העיר, מ"מ ראש העיר, אלעד קלימי, סגניות ראש העיר, חוה נחשונוב ויהודית אוליאל מלכה, חברי מועצת העיר, מפקד מרחב לכיש במשטרה ומפקד תחנת שדרות, נציגי צבא, חיילי צה"ל, המשפחות השכולות ותושבי העיר. הטקס התחיל בשעה 20:00 עם הצפירה והורדת הדגל לחצי התורן. את לפיד הזיכרון הדליקה אלמנתו של סלומון איליגויב ז"ל שנרצח ב-7 באוקטובר. לאחר מכן הונחו הזרים בשם עיריית שדרות, בשם צבא ההגנה לישראל, בשם משטרת ישראל, בשם המשפחות השכולות ובשם משפחות נפגעי פעולות האיבה.
לעיר שדרות התווספו השנה 30 נופלים בשל מלחמת 'חרבות ברזל'. את שמות הנופלים הקריא חיים בן חמו, אחיו של דוד בן חמו ז"ל שנפל במלחמת יום הכיפורים. עדנה, אחותו של שמחה ברנר ז"ל אשר נהרג באסון משאית התחמושת באילת בשנת 1970 הקריאה את שכתבה לו. כאמור, על שמו של שמחה ברנר נקראה שכונת עובדי הציבור בשדרות. רב העיר, הרב דרור טויל שליט"א עלה לבמה לשאת דברים וגם נציג צה"ל, תא"ל במיל' נדב חג'בי.
כמו כן, במהלך הטקס הקריאו גם כתבים של דוד חזן ז"ל שנהרג בתאונת דרכים בעת מילוי תפקידו. לאחר מכן, ביתה של נעמי שיטרית אזולאי אשר נרצחה ב-7 באוקטובר עלתה לבמה על מנת להקריא טקסט שנעמי ז"ל בעצמה כתבה רגע לאחר שהשתתפה במרתון הראשון שלה. זאת ועוד, הזמר הראל סקעת עלה לבמה יחד עם הנגן שלו ושר את "הרעות" ו"ילד ואבא ואמא".
הרב אורן מלכה נשא תפילה לשלום המדינה, את אמירת הקדיש אמר אביה של דנית כהן ז"ל שנרצחה בעת מילוי תפקידה. את תפילת 'אל מלא רחמים' הקריא הרב וחבר מועצת העיר, הרצל שאובי. לבסוף, הטקס הסתיים עם שירת ההמנון הלאומי-התקווה. לאחר מכן, התקיים ערב 'שרים לזכרם' בהשתתפות הזמר והיוצר, אביתר בנאי ולהקת צעירי שדרות. על הניהול המוזיקלי אחראי מישה קירקילן ועל התחקיר, הכתיבה והבימוי, אילנית סויסה.
ביום שני בבוקר בשעה 11:00, התקיים טקס ההתייחדות הממלכתי- צבאי לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בחלקה הצבאית בבית העלמין בשדרות. הטקס התקיים בנוכחות ראש העיר, אלון דוידי, חבר הכנסת ויו"ר סיעת הימין הממלכתי, זאב אלקין, חיילי צה"ל, משפחות שכולות ותושבי העיר.
ראש העיר, אלון דוידי במהלך הטקס הרשמי עלה לבמה על מנת לשאת דברים. בין דבריו הוא אמר: "זהו יום הזיכרון הקשה והכואב ביותר בתולדות מדינת ישראל והעיר שדרות בפרט. משפחת השכול בעירנו התרחבה השנה ב-30 משפחות, שהצטרפו למעגל השכול, הלאומי והמקומי, הכבד מנשוא. השנה, כולנו חווינו על בשרנו את הטבח הנורא שהוביל לפתיחת מלחמת חרבות ברזל שעדיין בעיצומה. אנו עומדים לצד המשפחות השכולות ונפגעי פעולות האיבה וקוראים למנהיגי המדינה: עליכם להמשיך בכל הכוח ולסיים את המשימה שהיא מיטוט מוחלט של ארגון החמאס ברצועת עזה והשבת כל השבויים והחטופים לביתם בריאים ושלמים ובהם מישל ניסנבאום שלנו, תושב העיר שנחטף באכזריות לרצועת עזה".