"בשדרות יש SEL, חיים רגשיים חברתיים"
כך ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, בכנס ה-SEL הראשון בארץ, שהחל היום בשיתוף עיריית תל אביב-יפו. בכנס השתתפו למעלה מ-350 איש, בהם צמרת משרד החינוך, מפקחים ומנהלי בתי-ספר.
שיתוף-הפעולה בין שדרות לתל אביב-יפו נושא פרי פעם נוספת. היום החל כנס בן יומיים שעוסק כולו בשיטת החינוך SEL (Social Emotional Learning) – למידה רגשית חברתית. מדובר על מהלך פורץ דרך עולמי בתחום החינוך שנועד לקדם מצוינות חינוכית. בכנס השתתפו אנשי מקצוע בכירים מכל רחבי העולם.
בין המשתתפים, ראש העיר שדרות, אלון דוידי, ראש העיר תל אביב-יפו, רון חולדאי, מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, מנהל מחוז דרום של משרד החינוך, רם זהבי, מ"מ ראש עיריית שדרות ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי, נשיאת ומנכ"לית CASEL, ד"ר אליה סמואל, מומחית בינלאומית ללמידה רגשית חברתית, פרופ' קימברלי שונט רייכל, מוביל בכיר בתחום ה- SEL, פרופ' מארק גרינברג, מנהל אגף החינוך בעיריית שדרות, גיל חדש, מנהלת מנהל החינוך בעיריית תל אביב-יפו, שירלי רימון ברכה ומכובדים רבים.
את הכנס, שבו השתתפו למעלה מ-350 איש, בהם מפקחים ומנהלי בתי-ספר, הנחו השחקן דביר בנדק ומישל שרמן, תלמידה בת 16 מתיכון 'גוטוירט' בשדרות.
להקת 'גוונים' משדרות, להקה של אנשים בעלי מוגבלות, הופיעה עם השיר 'לעוף'. ד"ר אליה סמואל הציגה את גישת CASEL להטמעת למידה רגשית-חברתית. גם מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, הציגה את מודל משרד החינוך להטמעה מערכתית של SEL. המטרה כאמור היא להטמיע את המודל במערכת החינוך העולמית ובפרט בישראל.
בנוסף, ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, התייחס בנאומו אל חוויותיו האישיות בתור תלמיד ואל המתיחות הביטחונית שעוטפת את העיר שדרות. "מה שרואים היום בשדרות זה SEL– חיים חברתיים רגשיים. צריך להאמין, לחיות ולשמוח כדי לגרום לזה להצליח. שיתוף הפעולה הזה בין שדרות לבין תל אביב-יפו יכול לאפשר לכל העולם ללמוד ממה שקורה פה. אני מתפלל שבזכות הכנס הזה שעוסק כולו בלמידה ובהטמעה של SEL, הילדים שלנו יהיו טובים יותר".
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, אמר: "הקורונה הוכיחה כי חינוך טוב בא לידי ביטוי גם בקבוצות למידה קטנות וכי אין תחליף לצוות חינוכי שאותו הילדים מכבדים ומעריכים. ילדים מהגן ועד התיכון צריכים מסגרת חינוך טובה. מי שהייתה לו מסגרת כזאת הצליח לעבור את התקופה הזאת מבחינה חברתית ורגשית טובה יותר. זהו ה- SEL".
מנהל אגף החינוך בעיריית שדרות, גיל חדש, אמר: "אנחנו מנסים להתנתק כאן מההקשר המיידי שעושים עם הקסאמים ואיום הטילים, מהעיסוק בפוסט טראומה. אני מגיע מתחום החינוך לנוער בסיכון ואני יודע שאפשר להתעסק בטראומה, אבל הפעם אנחנו מעדיפים לדבר על חלומות, על אופק, על עתיד ועל מוביליות חברתית. שדרות מלאה בסיפורים קטנים על פוסט טראומה, אבל זו לא יכולה להיות נקודת המוצא שלנו. אנחנו צריכים לקדם מרחב שממלא באופטימיות כדי להביא לאותה מוביליות ולאותו שינוי".
בהמשך הכנס התקיימה חלוקה למושבים. בין המושבים התקיימו הרצאות בנושא "החינוך השלם", "המרחב המוניציפלי", "SEL דיסציפלינארי" ועוד. כמו כן, נועם גרשוני, אלוף פאראלימפי ישראלי שהתחרה בטניס נכים, הציג את סיפורו, סיפור מעורר מוטיבציה וכוח רצון על ההתמודדות שלו לאור פציעתו האנושה בתור טייס במלחמת לבנון השנייה. לבסוף, נהנו המשתתפים מהרצאה של פרופ' מארק גרינברג שהציג את תוכניתו להטמעת SEL במבוגרים.
יומו השני של הכנס, שעניינו יישום והטמעה בשטח, התקיים בתל אביב- יפו והוא כלל פאנלים, סדנאות ותוכן אמנותי בנושאי עבודה עם צוותי חינוך של גנים, בתי ספר ומסגרות החינוך הבלתי-פורמלי והסתכלות עירונית.
ליום זה הוזמנו כלל משתתפי היום הראשון ובנוסף, מנהלי בתי ספר וגני ילדים, אנשי חינוך והנהגות הורים.
בין המשתתפים: לוקה פארי, יזם חברתי ומנכ"ל Learning Future אוסטרליה; וכריסטה טורקסמה, יזמית חינוכית מהולנד שעומדת בראש ארגון CREATE.
את הכנס חתם אירוע גאלה חגיגי שהתקיים על גג בניין עיריית תל אביב-יפו, בו נישאו ברכות רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג; ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי וחיה שיטאי, מנהלת מחוז תל אביב משרד החינוך.