יחידת הנוער בשדרות – איתכם גם בסגר
גם בזמן הסגר השלישי, יחידת הנוער בעיריית שדרות ממשיכה לפעול בכל הכוח. מהקמת שבט המיועד לחניכים עם צרכים מיוחדים ועד חלוקת ערכות הפעלה לנוער בזמן הסגר. ראש העיר, אלון דוידי: "אין על הנוער של שדרות! גם בזמנים קשים אלו הם פועלים וחושבים על טובת הכלל".
נגיף הקורונה הביא עימו קשיים ומגבלות רבות שעל פיהן עלינו להתנהל על מנת שלא להידבק. המשק נפגע, החינוך, התרבות, היכולת להיפגש עם אנשים מבלי לחשוש ובין היתר גם פעילותם של בני הנוער. כעת, בתי הספר סגורים והילדים ובני הנוער נאלצים לשבת בבית ללמוד מרחוק, ללא יכולת להיפגש עם חבריהם. כאמור, יחידת הנוער בעיריית שדרות פועלת רבות עבור בני הנוער בעיר, ובמיוחד בזמנים קשים אלו, של סגר שלישי, הנוער הנפלא של העיר ממשיך לפעול יותר מתמיד. בשבוע האחרון ובהתאם לכל ההנחיות והמגבלות, חולקו למעלה מ-100 ערכות הפעלה לסגר. ערכות הפעלה אלה הן ביוזמת יחידת הנוער והן כוללות חומרים להכנת בלוק עץ מעוצב. בנוסף, במסגרת הפעילות במדיה החברתית, נתבקשו הנערים לשתף עם חבריהם את עמוד האינסטגרם של היחידה- @noar_sderot. לאחר מילוי הפרטים, הנוער מקבל את ערכת ההפעלה עד לדלת ביתם והם מקבלים גם מזכרת עם תמונה שהם הכינו לגמרי בעצמם.
במהלך השנה האחרונה, נעשו מאמצים רבים על מנת להקים שבט חדש בסניף "בני עקיבא" בשדרות – 'שבט יובל' – שבט שמיועד לחניכים עם צרכים מיוחדים. המטרה היא ליצור תהליך של התקדמות חינוכית וחברתית עם החניכים בשבט. כמו כן, כמדי שנה מתקיים שבוע ארצי של התנועה על מנת להעלות את המודעות בקרב שאר החניכים והקהילה כדי לשלב ולקבל את האחר בחברה. במסגרת אותו שבוע, חברי הסניף ערכו התרמה בסופרים השונים בעיר וזאת עבור חבילות מפנקות שחולקו לחניכים בשבט ולמשפחותיהם על מנת להביע את התמיכה וההכרה של הקהילה כלפיהם. בין היתר, בני הנוער שמעו הרצאה מעוררת השראה מפי הרב יניב חסאן, אבא לילד עם צרכים מיוחדים, שדיבר על ההתמודדות, הקבלה והחשיבות לעורר מודעות. בנוסף, החניכים למדו יחד בשפת הסימנים את השיר "תתארו לכם" של שלמה ארצי, והכינו סרטון שנועד לעורר את המודעות. על מנת להיות מעודכנים בכל הפעילויות של יחידת הנוער, ניתן לחפש אותה ברשתות החברתיות – "יחידת הנוער שדרות".
ראש העיר, אלון דוידי: "ידוע שילדים ובני הנוער הם העתיד שלנו. הדרך שבה הם גדלים ומתפתחים משפיעה על אישיותם כבוגרים ועל דמותה של החברה בישראל. בשדרות, אנו מעודדים את הנוער שלנו לקחת חלק בפעילויות, במיזמים ובכל דבר שיעשה טוב להם וטוב לחברה. כעת, בזמן הסגר ויותר מתמיד, בני הנוער המופלאים שלנו פועלים למען האחר, מקימים שבט שמיועד לבעלי מוגבלויות וחושבים כיצד להפיג את הזמן בבית. אני רוצה להודות למנהלת יחידת הנוער, גל שמאי לוי, ולכל הגורמים הרלוונטיים. אני קורא לכל הנוער שלנו לקחת חלק ביחידה זו".
מנהלת יחידת הנוער, גל שמאי לוי: "אני גאה בנוער הנפלא והמוביל שלנו, הם עושים רבות. כמו כן, תנועת 'בני עקיבא' פועלת שנים רבות בעיר והיא מסמלת את רוח ההתנדבות, החיבור, קבלת האחר והנתינה. אני מזמינה את כל בני הנוער בעיר לקחת חלק בעשייה המבורכת הזו".