ילדי שדרות השתתפו ב"יום ההליכה"

ילדי שדרות השתתפו ב"יום ההליכה"

יום ההליכה העולמי בשדרות: תלמידי בתי-הספר "הדר" ו"תורני חדש בנות" יצאו יחדיו לצעידה משותפת עד פארק מוסקוביץ' (המוזיקה), כאשר בראש הצעידה ראש העיר, אלון דוידי, וממלא מקומו, אלעד קלימי. התלמידים הוכיחו, כי ההליכה היא אפשרית לכולם וכי 'אפשרי בריא'.

ביום שישי האחרון, ב- 30 באוקטובר 2021, ציינו ברחבי העולם את יום ההליכה העולמי. זהו יום שנערך באופן מסורתי במדינות החברות בארגון הבריאות העולמי (WHO). מטרת היום היא לעודד ספורטיביות ופעילות גופנית באופן כללי על ידי הליכה. כאמור, כמדי שנה מאות משתתפים באירועי הליכה המוניים, אך כעת, לאחר כמעט שנתיים שאנו מתמודדים עם התפשטות נגיף הקורונה, הוחלט לציין זאת גם במסגרות החינוך בעיר. חשוב לציין, כי כחלק מחזון העיר שדרות, ראש העיר, אלון דוידי, שם לו למטרה לקדם את תחום הספורט ואת תחום הבריאות בקרב התושבים. לפיכך, בתי ספר בעיר ציינו את היום, לימדו את הילדים אודות חשיבותה של הליכה לשמירה על חיים בריאים וחשוב מכל לימדו שכולם יכולים ואף צריכים ללכת.

כחלק מפעילויות היום, התלמידים והצוותים החינוכיים של בתי הספר 'הדר' ו'תורני חדש בנות' יצאו יחד להליכה משותפת עד פארק מוסקוביץ' (המוזיקה). הצטרפו אליהם ראש העיר, אלון דוידי, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק חינוך, אלעד קלימי, מנהל אגף החינוך, גיל חדש ורכזת החינוך המיוחד, סוניה שרביט. חשוב לציין, כי מדובר על יוזמה של מורות החינוך הגופני, לירון מדמוני, דורין קאספו ובת אל מזרחי. כאמור, בית ספר 'הדר' הוא בית ספר לחינוך מיוחד והיציאה להליכה מסמלת את השוויוניות ואת התרומה לאורח חיים פעיל ובריא. בנוסף, לאורך הצעידה, ילדי בית הספר נהנו מהליכה משותפת יחד עם הצוות החינוכי, ממוזיקה ובהגיעם אל הפארק נהנו מפעילויות ספורטיביות שמורות החינוך הגופני יצרו עבורם. נוסף על כך, כל הילדים לבשו חולצה שעליה היה כתוב "יש מי שחולמים.. ויש מי שצועדים אל החלום!"- מסר חשוב לאותו היום ובכלל.

ראש העיר, אלון דוידי: "יום ההליכה העולמי הוא ההזדמנות שלנו לעורר את המודעות ואת החשיבות של קיום פעילות גופנית כתורמת לאורח חיים פעיל. אנו צריכים לזכור כי ההליכה היא הספורט הרווח ביותר בקרב האוכלוסייה והיא אפשרית כמעט לכולם. אני רוצה להודות לבתי הספר על קידום חשיבות היום וכמובן לבית ספר 'הדר' ו'תורני חדש' על פעילות כה מדהימה וחשובה. כל דקה נחשבת! אז קדימה צאו כולם ותהנו מנפלאות ההליכה".

מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי: "במסגרת יום ההליכה העולמי, שמטרתו להעלות את המודעות בחשיבות קיום פעילות גופנית, הקדשנו אותו ליום שכולו שוויון ואהבה לתלמידים על הרצף, יחד עם תלמידות ותלמידים מבית ספר סמוך, שקיימו פעילויות ספורט מאתגרות. תודה ויישר כוח לצוות בית ספר 'הדר' בהובלת מירי פרוכטר המנהלת שיצרו שיתוף פעולה עם בית ספר תורני חדש בנות ולרכזת החינוך המיוחד, סוניה שרביט על ארגון האירוע והליווי היום-יומי במהלך כל השנה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *