לראשונה: עיר מציגה אפליקציה ייעודית עבור הנוער

לראשונה: עיר מציגה אפליקציה ייעודית עבור הנוער

שדרות פועלת במלוא המרץ להעצמת התושבים ולפיתוח מגוון אמצעים טכנולוגיים חדשניים – במטרה לחזק את החוסן, לחבר בין קהלים, ולהנגיש הזדמנויות עבור הדור הצעיר בעיר. הכירו את אפליקציית "קולמה" שקורה בשדרות.

בשדרות נרשמה לאחרונה התקדמות מרשימה בתחום השירותים הדיגיטליים לבני הנוער, עם השקת אפליקציית "קולמה" – בשיתוף ובסיוע חברת וויקס, פלטפורמה חדשנית המרכזת את כלל הפעילויות העירוניות לבני הנוער. הרעיון נולד מתוך צורך ובמטרה לרכז את כלל הפעילויות העירוניות במקום אחד, ולתת לבני הנוער גישה נוחה, חכמה ומעודכנת למה שמתרחש בעיר עבורם. ההבנה שהטלפון הנייד הוא "המקום" שבו בני הנוער נמצאים רוב הזמן, הובילה לפיתוח אפליקציית קולמה – מתוך תפיסה ברורה שזהו הערוץ הטבעי והנכון ביותר לפגוש אותם, לייצר עמם קשר ולספק להם מידע ושירותים. במקום לצפות מהם להיכנס לאתרי עירייה או לקרוא לוחות מודעות, קולמה מביאה את המידע אל כף ידם – בצורה נגישה, מהירה, מותאמת גיל ואישית. כך שדרות מציבה את הנוער במרכז, לא רק ברמה התוכנית אלא גם ברמה הדיגיטלית.

האפליקציה כוללת מידע מקיף על פעילות יחידת הנוער, מרכז המצוינות, המתנ"ס והמרכז המדעי, עם פירוט של שעות, מיקום, קהל יעד, גילאים ואנשי קשר. בנוסף, היא מציעה מידע על פעילויות משתנות, כמו הופעות והרשמה למחנות קיץ, עם קישורים ישירים וטפסים דיגיטליים. השקת קולמה מתבצעת בשלושה מוקדים חינוכיים בעיר: תיכון מקיף כללי, אולפנת בארי והקריה הדתית. ביום רביעי השבוע התקיימה ההשקה הרשמית הראשונה בקרב תלמידי תיכון מקיף כללי, ועד סוף שבוע הבא תושק האפליקציה לשימוש בכל בתי הספר בעיר עבור כלל התלמידים.

לאירוע ההשקה הגיעו ראש העיר, אלון דוידי, ממלא מקומו, אלעד קלימי, מנהל אגף החינוך, גיל חדש, אנשי יחידת הנוער, בראשותה של מעיין לובנשטיין, שהובילו את פיתוח האפליקציה יחד עם אנשי וויקס, בניהולו של ניר זוהר המנכ"ל, שהגיע לאירוע עם הצוות שלו.

ראש העיר שדרות, אלון דוידי, התייחס ליוזמה ואמר: "שדרות מובילה לא רק בחוסן ובקהילתיות – אלא גם בחדשנות. אפליקציית קולמה היא צעד נוסף בחיזוק הקשר עם הדור הצעיר, בהנגשת כל הכלים והאפשרויות שעומדות בפניו. אני גאה בצוותים שפעלו בשיתוף פעולה והפכו חזון למציאות טכנולוגית מתקדמת ומותאמת לבני הנוער שלנו".

מ"מ ראש העיר, אלעד קלימי: "אנו רואים בבני הנוער את דור ההמשך של שדרות – ולכן חשוב לנו להיות שם עבורם גם במרחב הדיגיטלי. אפליקציית קולמה מחברת את הצעירים לעיר בצורה הכי טבעית להם, ומאפשרת לנו להגיע אליהם, להקשיב ולספק מענה מותאם. זו עוד הוכחה לכך ששדרות ממשיכה להוביל בשילוב בין ערכים, קהילה וחדשנות".

  • צילום: גיל אייסנמן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *