מדעי החברה והקהילה
ביוזמת מרכז הצעירים ומתנ"ס שדרות, מעל 100 סטודנטים השתתפו ביוזמה חברתית עבור גמלאי העיר ושיפצו את מועדוני הגמלאים. ראש העיר, אלון דוידי: "המחווה הזו מרגשת וממלאת אותנו באנרגיות טובות להמשך עשייה מבורכת למען כלל האוכלוסייה בעיר".
מעל 100 סטודנטים משדרות השתתפו ביוזמה חברתית עבור גמלאי העיר. היוזמה שנעשתה בהובלה ובהפקה של מרכז הצעירים ומתנ"ס שדרות, פעלה לייצר שיתוף פעולה פורה בין הסטודנטים, תושבי שדרות לבין גמלאי העיר, כלקח מתקופת מהקורונה, בה זוהה הצורך הגדול של הגמלאים בחברה ובשילוב עם הדור הצעיר של העיר.
לפרויקט שני שלבים הכוללים מפגש עם הגמלאים עצמם ובניה בעץ עבור מועדוני הגמלאים, השייכים למשרד הרווחה.
בחלקו הראשון של המיזם, הסטודנטים ביצעו 'מייקאובר' לשלושה מועדוני גמלאים ובנו עבורם ריהוט גן ושולחנות משחק מעץ, העמידים לפגעי מזג האוויר ומקובעים במקום למניעת פציעות ונפילות.
הבניה, הצביעה והקיבוע במקום נעשו בליווי "הנגרייה הקהילתית" של באר שבע שהדריכו את הסטודנטים שלב אחר שלב ביסודיות, מועדוני הגמלאים שעמדו שוממים קיבלו מראה וצבע חדש ורענן בעקבות הפעילות ובכיוון השני-הסטודנטים רכשו כלים בבניה בעץ והתנסו בחוויה מעצימה של בניה.
בחלק השני של המיזם, הממשיך בימים אלו ממש, נפגשו הסטודנטים עם גמלאי המועדונים עבורם בנו ושיפצו לצורך פעילות משותפת חווייתית.
המפגש והפעילות אפשרו לסטודנטים לראות את הגמלאים עבורם טרחו והתאמצו ואף לגשר על הפער הבין דורי בין שתי האוכלוסיות השונות.
ביתיה מירילה, רכזת הקהילה של מרכז הצעירים, מספרת: "המפגש עם הגמלאים היה מדהים. הסטודנטים קישטו ביחד עם הגמלאים קופסת עוגיות והיה נראה שהמפגש עושה לשתי האוכלוסיות הרבה חם בלב. הגמלאים התרגשו לראות את הספסלים, השולחנות והאדניות שבנו עבורם הסטודנטים ואפילו הכינו עבורם כאות תודה ספינג'ים, מופלטות, פירות ועוד. המפגש הסתיים בארוחה משותפת וטעימה".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, הצטרף השבוע לאחת הפעילויות ואמר: "החזון העירוני של שדרות רואה בתרומה לקהילה ערך עליון, יישר כוח לצוות מרכז הצעירים והמתנ"ס שמוביל פעילות משמעותית ותורמת, שמשפיעה באופן מהותי לטובה על הסביבה הקרובה ועושה כבוד לדור המייסדים – גמלאי העיר היקרים. תודה לחברת המועצה ומחזיקת תיק שירותים חברתיים אלונה רבינוביץ' אליהו על שיתוף הפעולה הפורה. המחווה הזו מרגשת וממלאת אותנו באנרגיות טובות להמשך עשייה מבורכת למען כלל האוכלוסייה בעיר".