מנהלת חדשה לבית ספר לאומנויות
'שקמים-מעוז' שדרות
אילה חדד, שכיהנה עד לאחרונה כיועצת חינוכית בגיל הרך ומדריכה פדגוגית במסגרת תכנית מרום של משרד החינוך, מונתה בתחילת שנת הלימודים לתפקיד מנהלת בית הספר "שקמים מעוז" בשדרות. ראש העיר, אלון דוידי: "אני שמח על מינויה של אילה שהיא בעלת ניסיון חינוכי עשיר, ומביאה איתה משב רוח מרענן ומוביל של עשייה חינוכית ברוכה ותוביל את בית הספר למצוינות הישגים, ערכים חדשנות ויצירתיות".
לאחר שבקיץ האחרון יצאה מנהלת בית ספר "שקמים מעוז", סימה עזרא, לשנת שבתון, לאחר 25 שנות הוראה ומתוכן 10 שנים כמנהלת, החלו בעיריית שדרות ורשת אמי"ת, בשיתוף משרד החינוך, באיתור האדם המתאים לתפקיד. בסיומו של המיון, נבחרה אילה חדד לנהל את בית הספר. עם כניסתה לתפקיד, נדרשה חדד להתמודד עם מגבלות הקורונה ולאחר מכן הסגר והלמידה מרחוק.
חדד כיהנה עד לאחרונה כיועצת חינוכית ומדריכה פדגוגית במסגרת תכנית "מרום" של משרד החינוך – ליווי תהליך של שיפור פדגוגי ואקלימי לבתי ספר, במקביל לתפקידה כמדריכה מחוזית בכישורי-חיים.
לפני כן, עבדה כמנהלת המחלקה למניעת נשירה, קב"סים וקידום נוער במינהל החינוך בעיריית אשקלון. במסגרת תפקידה הובילה חדד את תחום חינוך ילדים ונוער באשקלון וניהלה צוותי כוח אדם של עשרות עובדים בתחום החינוך.
חדד, נשואה ואם לארבעה ילדים, בעלת תואר ראשון בהצטיינות באוניברסיטת בר אילן בלימודי ייעוץ חינוכי ומדעי המדינה וכן בעלת תואר שני מאוניברסיטת בר אילן בייעוץ חינוכי.
במהלך שנותיה המקצועיות למדה חדד במסגרת השתלמויות מקצועיות בנושאים רחבים ומגוונים כגון: הנחית קבוצות, טיפול במיומנויות גוף ונפש, התמודדות במצבי לחץ, יעוץ לעולים, לקויי למידה, סמים ואלכוהול , כישורי חיים, טיפול קצר מועד, ייעוץ מערכתי, נוער בסיכון, התערבות בחירום, למידה משמעותית ,הנחיה פדגוגית, ייעוץ לגיל הרך ועוד. אין ספק שהניסיון העשיר עימו היא באה ייתן את אותותיו גם בתפקידה כמנהלת בית הספר.
יש לציין שבית הספר "שקמים מעוז" נמצא בין 100 בתי הספר הטובים בארץ באליפות המתמטיקה המקוונת בבתי הספר וזכה בשנה שעברה בתואר בית ספר מצטיין השבוע במצטיין בתחרות הסייבר שמופעלת על ידי תוכנית Skillz, ששמה לה למטרה להנגיש ידע טכנולוגי לכלל תלמידי בתי הספר, מובילה ומקדמת את מערך הלימודים הטכנולוגי לילדים ונוער ומצליחה לחולל מאז שינוי בפני החינוך הטכנולוגי בישראל.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, התייחס למינויה של חדד ואמר: "אני שמח על מינויה של איילה שהיא בעלת ניסיון חינוכי עשיר, ומביאה איתה משב רוח מרענן ומוביל של עשייה חינוכית ברוכה ותוביל את בית הספר למצוינות הישגים וערכים ובית הספר ימשיך להוביל בחדשנות ויצירתיות".
סגן ראש עיריית שדרות ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי: "אני מאחל לאיילה הצלחה גדולה. אני בטוח שיחד עם הצוות החינוכי בבית ספר, שהוא צוות איכותי, מגובש ומסור ובשיתוף יו"ר ועד ההורים ענת גבאי והוועד כולו שמחויבים ומסורים מאוד להצלחת תלמידי בית הספר, תהיה לאיילה ולצוות הצלחה מרובה בהמשך קידום בית הספר להישגים מכובדים למצוינות ולערכים"