"מצפן שדרות" הוצג להנהגות ההורים
לקראת שבוע למידה רגשית חברתית עירוני בשדרות, התקיים מפגש משותף של כלל הנהגות ההורים בעיר עם ראש העיר והנהלת אגף החינוך, בו נחשפו ההורים ל'מצפן שדרות ללמידה רגשית חברתית'.
מערכת החינוך בשדרות פועלת רבות להעצמת ההון האנושי, שיפור המוביליות החברתית, שבירת תקרות זכוכית והתאמת תהליכי הלמידה לאתגרי המאה ה-21. כיום, אחד מהתפקידים החשובים ביותר של אנשי החינוך הוא לצייד את הדור הצעיר במיומנויות ובכישורים רגשיים-חברתיים. כישורים אלו יאפשרו ללומד להתפתח באופן מיטבי ולהתמודד בצורה יעילה יותר עם מציאות מורכבת ועם עולם דינמי ומשתנה. ברמה העירונית, מיומנויות חשובות אלה שואבות השראה ומחזקות את הקהילתיות הנפלאה שקיימת בעיר, החום האנושי היקר והפשוט והמבט בעין טובה על השכנים הדומים והשונים.
שבוע למידה רגשית חברתית עירוני (SEL), הוא מהלך חסר תקדים בארץ ואולי אף בעולם, שבו כל מערכת החינוך העירונית מתמקדת במשך שבוע בהקניית ופיתוח מיומנויות רגשיות חברתיות.
לקראת שבוע השיא בין התאריכים 19-23.02.23, התקיים מפגש משותף של כלל הנהגות ההורים בעיר, בערב מיוחד ב"בית המייסדים", מרכז המבקרים החדש של העיר שנפתח בימים אלו, בו השתתפו עשרות הורים שמעורבים בוועדי ההורים הבית ספריים. במפגש השתתפו ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי ומנהל אגף החינוך, גיל חדש.
נוכחותם המרשימה של ההורים, ביום גשום ובמזג אוויר סוער, גרמה להתרגשות גדולה ומוכיחה יותר מתמיד שבשדרות ההורים הם חלק בלתי נפרד מהפעילות החינוכית ומהתוכניות המושקעות להצלחת הילדים וקידום הישגיהם.
במפגש, נחשף "מצפן שדרות ללמידה רגשית חברתית" המעמיד 4 מגדלורים שיסייעו לילדים לנווט בהצלחה בים החיים ולפרוץ קדימה- אמפתיה, קבלת החלטות מושכלת, התמדה וויסות רגשי. כמו כן, השתתפה במפגש חן כהן, מנהלת תחום התיירות בקרן לפיתוח שדרות, שהציגה להורים בפעם הראשונה את בית המייסדים, הסבירה על המקום וחשיבותו הרבה בסיפורה של העיר שדרות מימי המעברה ועד היום.
לשבוע זה מטרות מרכזיות: לייצר שפה משותפת הנוגעת לעולם ההתפתחות והצמיחה הרגשית חברתית של הילדים והנוער בשדרות מלידה עד תעסוקה. שבוע השיא יחבר את כלל אנשי החינוך בעיר, ההורים ותנועות הנוער ל"מצפן של שדרות" וכן לשמש כמכפיל כח למוסדות החינוך בעיר לעלות הילוך בהטמעה של תוכניות חברתיות רגשיות אשר ישפיעו בצורה מעמיקה על הפדגוגיה וההוויה הבית ספרית, והוא חלק ממהלך רחב של הטמעת מיומנויות חברתיות רגשיות שהחל לפני כשנתיים ומשמש קרש קפיצה לשינוי המיוחל על ידי חשיפה ורתימה של כלל צוותי החינוך בעיר.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "המפגש המרגש עם ההורים היה חשוב מאין כמוהו, אני שמח שהם שותפים שלנו ומעורבים בחינוך ילדיהם. נמשיך להשקיע בחינוך ולצייד את הדור הצעיר במיומנויות ובכישורים רגשיים חברתיים שיאפשרו לו להתפתח באופן מיטבי, ולהתמודד בצורה יעילה יותר עם מציאות החיים המורכבת. תודה לכלל השותפים בפעילות לקראת שבוע השיא החשוב הזה".
מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי: "אנו פועלים תמיד לקידום מערכת החינוך ומשקיעים משאבים רבים להובלת התלמידים לשאיפות גדולות, לחלום בגדול, להיות בעלי מיומנויות ויכולות להשגת מטרות, ולהיות מוכנים מנטלית ורגשית לאתגרי העתיד. שבוע השיא הוא אירוע הדגל לפיתוח סט המיומנויות הללו בקרב התלמידים ומהווה עבורם ארגז כלים להצלחה. אני מודה להורים היקרים והאיכותיים שנרתמים תמיד לשתף פעולה והם הכוח המניע לכלל הפעילויות החשובות שנותנות המון לכל תלמיד ותלמידה בשדרות להצליח ולממש את הפוטנציאל הגלום בהם".