נוער שדרות מפתח מערכת טכנולוגית לניהול החירום בעיר
מבצע "מגן וחץ", כמו קודמיו, הציף מספר אתגרים שהרשות מתמודדת איתם. צוותי החירום בעיר עובדים סביב השעון וכמו תמיד מצליחים להעמיד סטנדרט גבוה של שירות גם בהיבט הזה.
יחד עם זאת, בניית מספר מערכות טכנולוגיות פשוטות יכולה להקל משמעותית ולייעל את העבודה של הצוותים המסורים, כך הובן במהלך מבצע "מגן וחץ".
משה שמי, יזם החממה הטכנולוגית שמוקמת בימים אלו בשדרות: "אני חושב שניתן במאמץ לא גדול לבנות כאן מערכות משוכללות שישרתו את העיר ותושביה. המהלך הזה הוא נקודת ציון אחת מתוך מבט מאוד רחב שבמהלכו תוקם כאן חממה שתתן מענה טכנולוגי לאתגרי חוסן רבים".
שמי, לשעבר בכיר במערכת הבטחון, הצליח לגייס לטובת העיר מספר 'שחקנים' משמעותיים, בהם את תת-אלוף במיל' חנן גפן, לשעבר מפקד יחידת 8200, שלקח את היוזמה צעד אחד קדימה ורתם 5 נערות ונערים, בוגרי כיתה י"ב ותושבי העיר לפתח בעצמם את המערכת הראשונה.
החיבור עם גפן, איש חינוך בנפשו, היה טבעי ומשם הדרך לאפיון ופיתוח המערכת יחד עם הצוותים העירוניים הייתה מקצועית כמו שרק הוא יודע. "בפני צעירים בוגרי תכנית 'מגשימים' בשדרות הוצב אתגר: לסייע לקהילה בעת חירום", אמר גפן, "עם הכשרה שהם עברו בנושאי טכנולוגיה ומחשבים, עם הרבה יצירתיות והשקעה, הם מקדמים נושאים התומכים בחוסן של העיר, זוהי גם התחלה של מסע אל העתיד של שדרות".
גפן, רתם אליו את לא אחר מאשר בוקי כרמלי, לשעבר ראש רשות הסייבר הלאומי ואיש עסקים בהווה שהוביל לצידו את כל הנושא הטכנולוגי.
"סוכם על תרגול אחת ממערכות העיר, תולדה של לקחים שהופקו מן המבצע האחרון, שתכליתה לסייע בידי התושבים בעת חירום", הוסיף כרמלי.
צוות הנערים הכולל את שירה פרץ, טליה בן אבו, שירה שרביט, דניאל אסרף ואריאל מאנה, עמל כבר מספר חודשים על אפיון ובניית המערכת בזמנם החופשי וללא תמורה מתוך הבנה שמלבד העובדה שמהלך כזה יכול בוודאי לקדם אותם באופן אישי, יש כאן הזדמנות נהדרת לתרום לעיר שמשקיעה בהם רבות.
"זוהי זכות גדולה להיות חלק ממשהו כל כך גדול! זכות לעבוד עם אנשים גדולים מהתעשייה כמו בוקי כרמלי וחנן גפן, עם ידע וניסיון עצום, למדנו ובטוחים שעוד נלמד המון בזכות הידע הרחב והניסיון הגדול שיש להם. מודים ושמחים על ההזדמנות שניתנה לנו", אמרו.
עיריית שדרות לוקחת את התהליך כולו במלוא הרצינות והעמידה לרשות הצוות 'כח נשי' משמעותי, בהן את איילת שמואל, מנהלת מרכז החוסן הבינלאומי, המלווה באופן אישי את התהליך כולו, בלה מיכאילוב, מנהלת מערכות המידע העירונית, ולימור כהן, מנכ"לית מתנ"ס שדרות, המשמשת כראש מכלול משאבי קהילה בחירום, והיא למעשה ה'לקוח' של המוצר.
יגאל ברכה, מנהל האגף לפיתוח כלכלי-תעסוקתי שמלווה את התהליך מטעם העירייה: "בנובמבר האחרון, הפקנו את 'אתגר שדרות', אירוע שזיקק מעל 40 אתגרים בעולמות החוסן ומערכת זו הינה אבן דרך בתפיסה העירונית שהעיר שדרות, שהיום היא עיר חזקה ובעלת חוסן הודות להנהגה נחושה ומחויבת ותושבים חזקים, יכולה לייצא ידע רחב לעולם כולו. מדובר בצעד קטן ומשמעותי מתוך מהלך עירוני רחב המקדם את עולם היזמות במערכת החינוך לצד פיתוח כלכלי וחדשנות המביאים איתם הכשרות מקצועיות וחברות הייטק לעיר. שילוב של הצעירים שלנו במערכות כאלה רק יגדיל את היצע כח האדם המוכשר שיש בעיר הזו".