עובדי עיריית שדרות בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר
עיריית שדרות, בשיתוף מרכז הדיגיטל הלאומי, קיימו סיור בשדרות ובעוטף לעובדי העירייה וזאת במטרה לזכור את הזוועות, לספר את סיפורם של הנופלים וכדי לצאת מחוזקים אף יותר.
מתקפת הפתע על ישראל ב-7 באוקטובר עוד מעוררת שאלות רבות, וככל שהחודשים והזמן עוברים, יותר ויותר עדויות מתחילות להיחשף ויותר סיפורים מתחילים להישמע. המלחמה עדיין לא פסקה והמציאות שאנו מתמודדים עימה לא פשוטה כלל. יחד עם זאת, עם חזרתם של עובדי עיריית שדרות לעיר, החליטה הנהלת העירייה בשיתוף מרכז הדיגיטל הלאומי של שדרות והעוטף, המשותף לעירייה ולמשרד התפוצות, לקיים סיור בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר שהתרחשו בשדרות ובעוטף.
ביום שלישי האחרון, יצאו עובדי עיריית שדרות לסיור בעוטף. כאשר מנהלת מרכז הדיגיטל הלאומי, גיתית בוטרה העבירה את הסיור יחד עם רכז ההדרכה ופיתוח אירגוני בעירייה, ירדן קוצר. העובדים הגיעו לחניון רעים, היכן שהתקיימה מסיבת "הנובה"- מסיבת הדמים שבה נרצחו 394 צעירים, אלפים נפצעו וכ-40 איש נחטפו. כמו כן, שם הם נפגשו עם אל"מ במיל' יוסי חדד מאוגדת עזה שסיפר עדויות על הזוועות שהתרחשו שם. לאחר מכן, עובדי העירייה סיירו בחניון ועברו בין מיצג התמונות שהמשפחות הקימו למען זיכרונם של יקיריהם אשר נרצחו בדם קר בזמן שהם הגיעו למסיבה רק כדי לרקוד ולהנות מהחיים.
עובדי העירייה הגיעו לקיבוץ כיסופים ושם הם נפגשו עם אלמנתו של סער מרגוליס ז"ל, מי ששימש שנים רבות כרבש"צ של הקיבוץ. יסמין אלמנתו, סיפרה אודות סיפור הגבורה וכיצד הוא נפל כאשר הגן על הקיבוץ. לאחר מכן היא ערכה סיור ברחבי הקיבוץ בעקבות מסעו האחרון של סער ועד ההגעה לנקודה האחרונה בחייו -. נקודה זו הינה הבית של הרבש"צ הנוכחי, רוני וזאת בשל גבורתו של סער ז"ל שקיים קרב הרואי מול המחבלים בפתח הבית כשניסה להציל את רוני ואת משפחתו.
זאת ועוד, העובדים הגיעו למיצג המכוניות השרופות בתקומה ונפגשו עם סרן במיל' אדם איטח.
אדם סיפר גם הוא אודות קיום המיצג, סיפורי הגבורה של אותם אנשים שנרצחו ועל רכבם של הנרצחים ואף החטופים. בנוסף, במרכזו של המיצג, ישנו טנדר לבן ועליו דגל ישראל. טנדר זה שייך למחבלים שנכנסו ורצחו בדם קר את אזרחי ישראל ותקיעת הדגל הפכה לסמל לתקומה, לסמל להיותה של מדינת ישראל חיה, איתנה, עומדת וכיצד היא קמה מתוך העפר ובונה את עצמה מחדש.
ראש העיר, אלון דוידי: "עובדי עיריית שדרות ותושבי שדרות חוו ומכירים יותר מכולם את התחושות שהיו כאן בשדרות ובעוטף ב- 7 באוקטובר. בשדרות ובשאר הקיבוצים ישנם סיפורי גבורה רבים אך גם ישנם לא מעט סיפורי זוועות שחשוב שכמה שיותר אנשים ייחשפו ויעבירו הלאה את סיפורם וזאת כדי שנזכור שדבר כזה לא יכול לקרות אף פעם בהיסטוריה של העם היהודי ושל מדינת ישראל. נמשיך לבנות ולשקם את הבית, את שדרות ואת עוטף ישראל".