עיריית שדרות מכבדת את הפורשים
עיריית שדרות תקיים לראשונה כנס פורשים לכבודם של העובדים והעובדות שפרשו לגמלאות בשנתיים האחרונות. ראש העיר, אלון דוידי: "אנחנו נמשיך ללוות ולהעצים את העובדים היקרים גם לאחר פרישתם לגמלאות".
הפרישה משגרת העבודה היומיומית והמעבר לעולם חדש, ולרוב גם בלתי ידוע, יכולה להיות הזדמנות לשינוי. ליהנות משנים של יצירתיות, התפתחות והגשמת חלומות שונים. יש מי שיבחרו בתעסוקה אחרת/חדשה, התנדבות ונתינה, לימודים, פיתוח תחביבים שהוזנחו, חיזוק הקשרים המשפחתיים והחברתיים ועוד.
כחלק מחזון העיריה לטיוב העובדים ולהעצמת עובדי הרשות, תקיים עיריית שדרות לראשונה 'כנס פורשים', לכבודם של העובדים והעובדות שפרשו לגמלאות בשנתיים האחרונות. האירוע, עליו עמלים אגף אירועים וספורט ואגף משאבי אנוש, יתקיים ב-9 בספטמבר בפארק עזריאלי תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות.
מעבר לטקסיות של מעמד פרידה והוקרה על פועלם ועשייתם הברוכה של העובדים שתרמו שנים רבות למערכת, יש כאן הזדמנות לתת להם כלים משמעותיים להמשך הדרך.
הפורשים היקרים זכאים לאיכות חיים טובה ומספקת, ועליהם להיערך, לתכנן ולפעול להשגת משמעות חדשה לחייהם שאחרי הפרישה מהעבודה. לצורך כך, בחלקו הראשון של הכנס תתקיים סדנת פרישה בשיתוף עם מרכז "אפ 60+" של אשכול נגב מערבי שתיתן למשתתפים כלים וידע לעידן החדש בחייהם. אין ספק שהכנס יפתח לפורשים הזדמנויות חדשות לשנים הקרובות.
בחלקו השני של הכנס יתקיים קטע אומנותי וחווייתי בדמותם של 'תיאטרון פפריקה' וסדנה חווייתית המדמה ומציגה מצבים וחוויות מהיום-יום בחייהם של פורשים לגמלאות.
בסיום האירוע יתקיים טקס פרידה והוקרה במעמד ראש העיר, אלון דוידי, וחברי מועצת העיר, בו יקבלו המשתתפים שי מכובד וכן השתתפות חינם בקורס דיגיטציה, שיכניס אותם מהר למהפכה הדיגיטלית שסוחפת את העולם ומציבה אתגרים חדשים בפני בני ובנות הגיל השלישי, מתוך רצון לתת להם כלי נוסף והיכרות עם עולמות תוכן חדשים ונוספים.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "עיריית שדרות מלווה ותמשיך ללוות את עובדיה גם לאחר פרישתם לגמלאות, זהו חלק בלתי נפרד מהחזון שלנו להעצים את העובדים ולתת שירות לתושבים, אנחנו מהראשונים בנגב המערבי להצטרף, לתמוך ולקדם את המיזם החברתי והחדשני `מרכז אפ 60+`, מתוך הבנה בחיוניות השירות, כמענה לצרכים הייחודים של אוכלוסיית הפורשים בעיר ובאזור בכלל".