קדימה לאקדמיה: עובדים מעיריית שדרות באוניברסיטה הפתוחה

קדימה לאקדמיה:

עובדים מעיריית שדרות באוניברסיטה הפתוחה

ביום ראשון האחרון נפתחה שנת הלימודים האקדמית תשפ"א ברחבי הארץ. בשדרות פועלת זו השנה הרביעית שלוחה של האוניברסיטה הפתוחה בשיתוף מרכז הצעירים והמתנ"ס. קרוב ל-20 מכלל הלומדים לתואר ראשון במדעי החברה והרוח הם עובדי העירייה ושלוחותיה, שקיבלו עידוד ללמוד, להעשיר את הידע ולסיים עם תואר ראשון.

בשנת 2017, בהובלת מרכז הצעירים ובברכתו של ראש העיר אלון דוידי, הוקמה שלוחת האוניברסיטה הפתוחה – קמפוס שדרות. השלוחה בשדרות מציעה תוכניות מגוונות לתואר ראשון, שמתקיימות בתנאים גמישים ותוך סיוע צמוד של מוסד הלימוד, במטרה לסייע לסטודנטים להצליח ולרכוש כלים אקדמיים. כמו כן, מדובר על לימודי ערב נוחים שמתקיימים פעם אחת בשבוע בעיר ומאפשרים לשלב בין עבודה, לימודים וחיי משפחה. חשוב לציין שעשרות סטודנטים החלו את לימודיהם במסגרת תוכנית זו, והם עתידיים לסיים בשנה הקרובה את לימודיהם. השנה הוחלט לחדש את אחד המסלולים וללמד לימודי תואר ראשון במדעי החברה והרוח עם דיפלומה בשלטון מקומי.

השנה הנחה ראש העיר לעודד את עובדי העירייה ושלוחותיה להירשם לתואר הראשון. בתוך קבוצת הלומדים ישנם קרוב ל-20 עובדי רשות, בהם פקחים מיחידת האכיפה והשיטור העירונית, רכזי משל"תים, אגף ההנדסה, אגף החינוך ולשכת ראש העיר.

הקבוצה מקבלת ליווי לאורך כל התקופה על-ידי נציגת האוניברסיטה הפתוחה ועל-ידי מרכז הצעירים.

בשנים האחרונות העיר שדרות הפכה להיות עיר סטודנטיאלית, לא רק בשל מכללת ספיר שנמצאת סמוך לעיר, אלא גם בשל שלוחת האוניברסיטה הפתוחה בשדרות. ראשית כל, מוצעות גם לתושבי העיר מלגות וסיוע במימון הלימודים. כאמור, לא רק לימודי תואר, אלא גם לימודי הנדסאים ומקצועות רבים אחרים. כמו כן, מרכז הצעירים בשדרות הוא זה שאחראי על פתיחת שלוחת האוניברסיטה הפתוחה בעיר ועל פועלה בשוטף. בנוסף, מרכז הצעירים פועל גם למען סטודנטים תושבי העיר והאזור. ניתן לקבוע עימם פגישת ייעוץ, עזרה בבחירת מסלול הלימודים, סבסוד בדמי הרישום ואף מלגה עירונית ועוד.

ראש העיר, אלון דוידי: "ראשית כל אני רוצה להודות ליגאל ברכה מנהל מרכז הצעירים בשדרות, ולרוברט יושבייב שאחראי על קמפוס האוניברסיטה הפתוחה בשדרות. כמובן שאני רוצה גם לברך ולאחל בהצלחה לכל הסטודנטים בעיר ובפרט למחזור החדש של לימודי תואר ראשון בעיר של עובדי העירייה ושלוחותיה באוניברסיטה הפתוחה. אני רואה חשיבות רבה בלמידה והתפתחות אישית ומקצועית. בזכות לימודי התואר יהיה ניתן בעתיד להשתלב במשרות מפתח, משרות ניהול ולהרחיב את מגוון האפשרויות. חשוב לזכור כי ידע הוא כוח, וככל שנדע יותר נצליח יותר".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *