רק בשדרות- 'גן לילד ולהורה'!

רק בשדרות- 'גן לילד ולהורה'!

חוויה משותפת: מיזם נוסף של מתנ"ס שדרות עם העירייה למען התושבים. המתנ"ס והעירייה פיתחו מודל ייחודי להורים שבוחרים לא לשים את ילדיהם הקטנים במסגרת חינוכית מכל סיבה שהיא. המטרה הינה לספק לילדים ולהורים מעטפת קהילתית מותאמת. ראש העיר, אלון דוידי: "להורים שנשארים בבית עם הקטנטנים – זהו המקום בשבילכם!"

בשנים האחרונות, יותר ויותר הורים מעדיפים להישאר בבית עם הפעוט וזאת במקום להיפרד ממנו ולשלוח אותו למסגרת חינוכית בגיל 3 חודשים. במיוחד בשל כך, המתנ"ס העירוני יחד עם עיריית שדרות יצרו מיזם נוסף וייחודי שבו יהיה בעיר 'גן' שאליו ההורה יוכל להגיע יחד עם הילד ולבלות עימו. כמובן שהמקום מתנהל על-פי סדר יום רגיל כמו בכל גן: ישנו זמן למשחק חופשי, ישנן פינות יצירה, קריאת סיפורים ושירים, ג'ימבורי ובהמשך אף יהיו תכנים מותאמים להורים וגם לילדים כמו חוגים, הפעלות וליווי התפתחותי. בכל הנוגע להפעלה ולטיפול בילדים בגן, האחראים הינם ההורים עצמם או כל מלווה שיוחלט על ידם. כמו כן, הפעילות מתקיימת בימי ראשון עד חמישי, בשעות 08:30-14:00. הפעילות מיועדת לפעוטות עד גיל 3. חשוב לציין כי הפעוט יכול להגיע לגן רק עם מלווה אחד: הורה, סבא, סבתא, דודה, מטפלת ועוד.

כאמור, מיקום הגן יהיה במתנ"ס העירוני ברחוב בר לב 4, במתחם 'ממלכת הילדים' בקומה ב'. הגן יהיה מרחב מזמין ונעים ובו יהיו מיטות שינה לתינוק, פינת החתלה, מקרר, טלוויזיה (כבלים), מיקרוגל, פינת קפה, פינת ישיבה למבוגרים, פופים, פינת ספרים, מתחם ג'ימבורי, משחקי הרכבה ועוד. את האוכל ההורים מביאים מהבית, אך ישנן שעות מסודרות לאוכל וכולם יושבים לאכול יחדיו. שלושת החודשים הראשונים מוגדרים כפיילוט והתשלום הוא 450 ₪ לחודש, 30 ₪ עבור כניסה חד- פעמית של הפעוט יחד עם הורה, 55 ₪ עבור הורה + שני פעוטות ו-250 ₪ עבור כרטיסיה ובה 10 כניסות לגן.

ראש העיר, אלון דוידי: "בשדרות אנו מחדשים ומתקדמים בהתאם לצרכים שלכם התושבים! גילינו צורך בעיר של יצירת מסגרת חינוכית לא פורמלית. מסגרת שההורה יוכל להיות יחד עם בנו, גם אם מדובר רק על מספר חודשים ולא על שנת לימודים מלאה. בזכות הגן שהוקם במתנ"ס העירוני, ההורים יוכלו לבלות עם ילדיהם ולטפל בהם בעצמם בתוך מבנה שמותאם לכך ולא בבית. תודה רבה למתנ"ס העירוני על הובלת מיזם חדשני כזה".

סגנית ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס, יהודית אוליאל מלכה: "ישנם הורים רבים בעיר שנשארים בבית עם הפעוט מכל סיבה שהיא. ברגע שהפעוט מתחיל לגלות עניין בעולם סביבו, מתעורר גם הצורך לספק לו עוד תכנים כמו מפגשים חברתיים וגם מתעורר הצורך לנהל את היום על פי סדר מסוים וקבוע. במיוחד עבור כך, המתנ"ס העירוני יזם והקצה מתחם שבו יקום 'גן עם אמא'- גן ייחודי למעוניינים בכך".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *