שבוע הספר העברי בגני הילדים בשדרות
לכבוד שבוע הספר העברי שמתקיים השבוע, עיריית שדרות הפגישה את ילדי הגנים עם הסופרת והמאיירת הישראלית מירי לשם-פלאי. הילדים נפגשו עם מאיירות, הציגו את הסיפור במשחק ונחשפו לעולם הספרים.
בחודש יוני מציינים בישראל את 'שבוע הספר העברי' במהלכו מוקמים ירידי ספרים, מתקיימים אירועים ספרותיים מגוונים, נפגשים עם סופרים ובעיקר מדגישים את החשיבות בקריאת ספרים. כזכור, מחלקת הגיל הרך באגף החינוך בעיריית שדרות מפעילה את תוכנית "שפה בונה עתיד" שעיקרה הוא לקדם מגיל צעיר את תחום השפה בקרב ילדים ולפתח את אוצר המילים על מנת שיוכלו להביע את עצמם בצורה הטובה ביותר.
במסגרת 'שבוע הספר העברי', בגני הילדים בשדרות חוגגים את השבוע המיוחד עם מפגשים של סופרות ומאיירות עם הילדים. המטרה היא לחשוף את הילדים לספרים תוך למידה חווייתית המהווה אירוע מכונן עבור ילדי הגנים ומשפחותיהם. חשוב לציין כי ערכי אהבת הספר וחדוות הקריאה הינם יעדים מרכזים בתוכנית "שפה בונה עתיד".
כמו כן, בשבוע מיוחד זה, ילדי הגנים נפגשו עם הסופרת והמאיירת הישראלית, מירי לשם-פלאי אשר כתבה את הספר "הלילה הגדול של לון-לון". זאת ועוד, ילדי הגנים נפגשו עם המאיירות תהין ואליאור, בנותיה של הסופרת והמשוררת מיריק שניר.
במהלך המפגש הילדים נחשפו אל ספרים רבים ביניהם "מרים והים", "יצאתי לטייל", "ילדה אחת אמרה", "עמוס בקבוק וכוס" ועוד.
במהלך הפעילות, הסופרת והמאיירות הציגו את הסיפור במשחק ובתנועה כאיור חי, הן הפעילו את הילדים בהמחשת הסיפורים והדגימו כיצד סיפור הופך לספר. בעקבות הפעילות, הילדים למדו על תפקידו של הסופר ותפקידו של המאייר ואף הם המחישו את הדיאלוג בין איורי הספרים לטקסט המילולי וכיצד הדבר יוצר עולם מלא קסם וחידות. מעבר לכך, המפגש עם הסופרת והמאיירות זימן לילדים חוויה ערכית וחינוכית. מעורבותם של הילדים בפעילות עוררה התעניינות רבה אודות כתיבת ספרים.
ראש העיר, אלון דוידי: "החשיפה לספרים היא הכרחית וחשובה. מלבד הידע שאנו יכולים להיחשף אליו בעת קריאת ספרים, הספרים חושפים אותנו אל עולם הדמיון, החלומות וגורמים לנו להיחשף אל מציאות אחרת. בשדרות חשוב לנו מאוד תחום השפה ולכן אנו מפעילים מגיל צעיר בגני הילדים את תוכנית 'שפה בונה עתיד' במטרה להגדיל את אוצר המילים של הילדים. תודה רבה למנהלת הגיל הרך, דפי גדליהו, לרכזת התוכנית, מיכל עינב ולכל צוותי החינוך על קידום יעדי התוכנית".
- צילום: עיריית שדרות