שדרות התייחדה עם זכר 6 מיליון נספי השואה

שדרות התייחדה עם זכר 6 מיליון נספי השואה

'לעולם לא עוד': ביום שני בערב התקיים ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה והשנה הטקס היה בסימן 80 שנה למרד גטו ורשה. ראש העיר, אלון דוידי: "עלינו החובה להמשיך ולעצב את החברה הישראלית שתהיה ראויה למורשתם של הנרצחים בשואה".

ביום שלישי, כ"ז בניסן, מדינת ישראל כולה התייחדה עם זיכרון נספי השואה. זיכרונם של 6 מיליון יהודים שנרצחו ונספו על-ידי הנאצים בשל היותם יהודים. השואה היא דרך אבן משמעותית מאוד בתולדות העם היהודי וחובתנו כעם היא להמשיך ולספר לדורות הבאים את ההשמדה ההמונית, הגזענות הנתעבת והרדיפה חסרת התכלית.

כיום, חיים בישראל 147,999 שורדי שואה ונפגעי התנכלויות אנטישמיות. מדי יום נפטרים 42 ניצולים. כמו כן, השנה יום הזיכרון הוא בסימן 80 שנה למרד גטו ורשה- התנגדות יהודית בתקופת השואה.

בשדרות קיימה העירייה את טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה באנדרטת לוחמי הגטאות. הטקס הופק על-ידי המתנ"ס העירוני, בבימויה של אילנית סויסה ובהנחייתה של ילנה בריוקוב, בליוויו של נדיר חג'בי.

לאורך הטקס שולבו קטעי שירה על-ידי להקת "צעירי שדרות" בניצוחו של מישה קירקילן, והוצגו קטעי משחק המגוללים את סיפורן של שלוש צעירות יהודיות אשר היו קשריות של תנועת החלוץ דרור- לונקה קוז'יברודסקה, בלה חזן וטמה שניידרמן.

הטקס התקיים במעמד ראש העיר, אלון דוידי, מ"מ ראש העיר, אלעד קלימי, סגנית ראש העיר, יהודית אוליאל מלכה, חברי מועצת העיר, הנהלת העירייה, מפקד משטרת שדרות, סנ"צ דביר ארובס, שורדי השואה, בני משפחותיהם ותושבי העיר.

את קריאת יזכור הקריא רב העיר, הרב דרור טויל, את תפילת 'אל מלא רחמים' הקריא הרב אוריאל בנר, את קריאת הקדיש הקריא אושר יגייב, שורד שואה מהעיר מוזודוק. כמו כן, הרב משה זאב פיזם הקריא פרק תהילים וקדיש. בנוסף, את אבוקת הזיכרון הדליקה לנה שמילוב שבעת הפלישה של הנאצים לרוסיה הייתה בת שנתיים בלבד. לפיד היזכור הינו לכבוד השורדים האחרונים של השואה שחיים בינינו ולזכר סיפורם שיחייה לנצח. זאת ועוד, הנחת זרים לזכרם של ששת המיליונים שנספו. הטקס נחתם בשירת ההמנון הלאומי- התקווה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *