שדרות חושבת חדשנות
עובדי האגף לשירותים חברתיים בעיריית שדרות החלו לאחרונה ללמוד באופן מקוון קורס אוריינות דיגיטלית, על מנת לייעל את השימוש בטכנולוגיה במסגרת עבודתם. בין היתר, הם ילמדו כלים מתקדמים בתוכנות "Exel" וב"Outlook", כלים מתקדמים בתוכנת Zoom ועוד. קורס דומה ייפתח בקרוב גם למנהלי האגפים והמחלקות ברשות.
יחידת האוריינות הדיגיטלית בעירייה רואה חשיבות גדולה להתמקצעות של עובדי הרשות ונותני השירות בכל התחום הטכנולוגי ובמקביל נותנת מענה דומה גם לתושבים, ומזמינה אותם ללמוד להשתמש בכלים הטכנולוגיים שיכולים לשפר את איכות חייהם באופן משמעותי. המטרה היא שכמה שיותר פעולות ייעשו באופן מקוון, ללא צורך לעמוד בתור או להגיע פיזית למשרדים.
יחידת האוריינות הדיגיטלית של עיריית שדרות קמה במטרה לצמצם פערים בתחום הטכנולוגי ולהנגיש את הכלים הטכנולוגיים הרבים לתושבי העיר בכלל ולנותני השירות בפרט. בימים אלה היחידה דואגת לקורסי התייעלות טכנולוגית לעובדי הרשות ולצורך כך, נוצר שיתוף פעולה הדוק בין עיריית שדרות לבין עמותת "מחשבה טובה" שחורטת על דגלה מטרה זו.
בשבועות האחרונים נוצר גם חיבור חשוב ומשמעותי עם חברת "אמדוקס", היושבת באזור התעשייה שדרות, שתגייס את מיטב עובדיה להדרכה בקורסים בהתנדבות מלאה.
היחידה דואגת כמובן גם לילדים, נוער והגיל השלישי, ומנסה לתת מה שאפשר במגבלות ההנחיות.
שנת הלימודים נפתחה בארבעה קורסים לנוער, תוך ניסיון להתגבר על אתגרי הקורונה בדרכים יצירתיות: קורס "אקוטק" – פיתוח אפליקציות ויזמות, נפתח לקבוצת בנים מכיתות ט'-י' בקריית החינוך אמי"ת והישיבה התיכונית. את החלק של פיתוח האפליקציות התלמידים לומדים דרך ה-Zoom ואחת לשבועיים הם נפגשים במקום פתוח על מנת ללמוד על יזמות, שיווק ועוד.
קורסים נוספים לנוער נפתחו גם הם באופן מקוון, במקיף הכללי אמי"ת על שם גוטוירט, ביניהם קורס חדרי בריחה לכיתות ז' וקורס פיתוח אפליקציות לכיתות ט'.
ביחידה לקידום נוער באגף החינוך נפתח בהצלחה קורס טכנאות סלולר, בו לומדים לתקן מכשירי טלפון תקולים בתנאי מעבדה ועם ארגז כלים אישי לכל תלמיד.
מרכז "אפ 60+", מרכז הכוונה וצמיחה לאזרח הוותיק של אשכול נגב מערבי, פתח סדנאות פרונטליות לקבוצות קטנות של עד 8 משתתפים, בהן לומדים כיצד להשתמש בתוכנת Zoom. הביקוש לסדנאות גדול ונעשה מאמץ לפתוח סדנה דומה בשפה הרוסית.
רכזת התוכנית, טלי כהן: "אנו מזמינים את כלל התושבים ללמוד איתנו, להציע רעיונות ולהירשם לקורסים והסדנאות שיפורסמו בקרוב".
ראש העיר, אלון דוידי: "העולם כולו מתקדם לתחום האוריינות הדיגיטלית והדיגיטציה בכלל וגם אנחנו, בשדרות, מעוניינים שכלל בעלי התפקידים וגם התושבים יתמקצעו בתחומים אלה כדי ליהנות מהעולם החדשני שסביבנו. אנחנו שואפים שהתושבים יקבלו שירות מיטבי מהמחשב או מהפלאפון ללא צורך לטרוח ולהגיע למשרדי העירייה והדברים האלה כבר קורים ונמשיך לפעול כדי שישתפרו".