שדרות מבטיחה את דור המחר
של ההייטק הישראלי
חדש בשדרות: אקדמיה ללימודי אנגלית, ביוזמת היזמים חנה רדו, ליהיא פינטו ואביתר שורש. האקדמיה תכשיר צעירים מהפריפריה לאנגלית מקצועית ותייצר עבורם הזדמנות להשתלב במקצועות ההייטק. האקדמיה תחל לפעול בשדרות בספטמבר 2021. "החזון הוא להפוך את הפריפריה לדוברת אנגלית", אומרים היזמים.
לאחרונה הודיעו היזמת החברתית-עסקית חנה רדו (קבוצת תשעשרה וסופרסונס), והסטרטאפיסטים ליהיא פינטו (SYTE) ואביתר שורש (WELLY BOX) כי הקימו חברה ללימודי אנגלית בפרפריה. החברה תחל לפעול כבר בחודש ספטמבר הקרוב בעיר שדרות ובמחזור הראשון צפויים ללמוד 200 חיילים משוחררים, כאשר עלות הקורס בסבסוד העירייה, משקיעים ותרומות. מנכ"לית האקדמיה היא טללית קיצוני, תושבת מושב עין הבשור.
החברה תכשיר צעירים מהפריפריה למקצועות ההייטק באמצעות רכישת השפה האנגלית על-ידי מורים מקצועיים ואנשי מקצוע מעולם ההייטק הישראלי והעולמי. הרציונל לפתיחת התוכנית הוא היעדר ידיעת השפה בקרב צעירים ישראלים בכלל והפערים האדירים בלימודי האנגלית בין המרכז לפריפריה בפרט. פערים שמובילים, בין היתר, לכך שמרבית עובדי ה"סטרטאפ ניישן" לא מגיעים מהפריפריה.
"זה חלום שלי כבר הרבה שנים", ציינה חנה רדו, יזמת התכנית. "אני פועלת בפריפריה משנת 2011 וכבר בשנת הפעילות הראשונה זיהיתי כי השליטה באנגלית מהווה חסם משמעותי בקידום התעסוקה בפריפריה וביכולת של תושבי הפריפריה להשיג משרות איכותיות בתעשייה הישראלית והעולמית. החזון שלנו הוא אולי יומרני – אבל אני מאמינה בפריפריה ובאנשיה".
התוכנית כוללת לימודי אנגלית בשיטה של Boot camp ותימשך 4 חודשים, 4 פעמים בשבוע ולמשך 4 שעות בכל פעם. במהלכה ילמדו המשתתפים עם מנטורים מהסיליקון וואלי, בכירים בתעשיית ההייטק הישראלית, מורים מקצועיים וסטודנטים דוברי אנגלית. בנוסף, ילמדו המשתתפים לבנות מצגות באנגלית, לדבר מול קהל, לערוך סרטונים ולפעול באופן מלא באנגלית ברשתות החברתיות. המיקוד יהיה על השימוש היומיומי בשפה ועל דיבור בעל פה במיוחד. בעזרת התכנית, מאמינים היזמים, יוכלו צעירי הפריפריה להשתלב בעולם ההייטק, להצליח בלימודים גבוהים, להתקבל למשרות נחשקות, ואולי החשוב מכל – לבחור את עתידם.
ראש העיר, אלון דוידי: "החינוך בשדרות הוא ראשון במעלה והשנה אנו שמים דגש בכל מערכת החינוך על שיפור השפה האנגלית. ככל שנתחיל לדבר ולדעת את השפה בגיל צעיר יותר, כך ייטב לילדינו ולנו. אני מברך על התוכנית של חנה רדו ושותפיה לקידום האקדמיה לאנגלית לחיילים משוחררים שתסייע להם בעולם התעסוקה. נמשיך לתת יד למיזמים שמיטיבים עם התושבים שלנו גם בעתיד".
ליהיא פינטו, מייסדת SYTE: ״על מנת לצמצמם פערים בחברה ולאפשר לנוער בפריפריה לחלום ולהגשים עלינו להעניק להם כלים מעשיים בשטח. לימודי אנגלית והפיכת הפריפריה לדוברת אנגלית יאפשרו לחולל שינוי של ממש. דמיינו מדינה בה אפשר להשאיר ולפתח מקצועות היי טק נון-טכנולוגיים כמו שיווק, מכירות וניהול לקוחות – בישראל. זה משנה את חוקי המשחק. וזה אפשרי".