שדרות עושה כבוד לחנניה המציל
עיריית שדרות החליטה להנציח את חנניה ועקנין ז"ל, המוכר כ"חנניה המציל", וקראה את חדר הכושר ב"ספורט קלאב" על שמו. לאחר טקס הסרת הלוט, המשיכו בכירי העירייה ובני המשפחה לאולם הסינמטק לערב הנצחה לחנניה.
ביום חמישי האחרון שעבר התקיים ערב לזכרו של חנניה ועקנין ז"ל, תחת הכותרת 'עושים כבוד לחנניה' בסינמטק.
לערב זה קדם טקס מכובד ב"ספורט קלאב", במהלכו הוסר הלוט מעל שלט הכניסה לחדר הכושר, שנקרא על שמו של חנניה, בהמשך להחלטת ועדת השמות העירונית, בראשותה של סגנית ראש העיר, עו"ד יהודית אוליאל מלכה, ובתמיכתו של ראש העיר, אלון דוידי.
במהלך הטקס, אמר דוידי: "אין אחד בשדרות שלא שמע או הכיר את חנניה המציל המיתולוגי של שדרות ועל הבריכה 3.70. ילדים רבים בעיר זכו ללמוד בעזרתו של חנניה וכך הוא זכה לכינוי שכל כך אהב 'חנניה המציל'. הבריכה וחדר הכושר היו עבור חנניה כבית שני ולא רק לו ולכן אני שמח ונרגש שזכינו להנציח את חנניה היקר ז"ל בקריאת מתחם ה"ספורט קלאב" בעיר. תודה לך חנניה על זיכרונות טובים, על טיפים מקצועיים שעד היום אני זוכר בכל אימון. תודה גדולה למשפחת וקנין, מאחל בריאות ואריכות ימים בטוב לנינט היקרה ולכל הילדים והנכדים וכמובן הערכתי ותודתי לסגנית ראש העיר ויו"ר ועדת השמות יהודית אוליאל על עשייתך הענפה למען העיר וותיקיה".
באירוע בסינמטק, הועלה על נס סיפורו המיוחד של חנניה, יליד שנת 1940, בקזבלנקה שבמרוקו, שעלה בגיל 22 לישראל.
לאחר שירות קצר במשטרה, עבד כפקח בעירייה, היה המציל הראשון בבריכת שדרות ולאחר מכן מדריך שחייה, מדריך כושר, מדריך טניס. הוא הקים את נבחרת השחייה ונבחרת הטניס, שזכו להישגים גדולים בארץ. לאחר 35 שנה במועצה המקומית הוא פרש. ראש המועצה דאז עמיר פרץ העניק לו את התואר 'יקיר העיר', על תרומתו המשמעותית בתחום הספורט.
את המוזמנים לערב לזכרו, קידמה המשפחה בכיבוד עשיר. לסינמטק הגיעו בני המשפחה המורחבת וותיקים רבים מהעיר. את הערב פתחה הזמרת חגית אוחיון ולאחריה הוקרנה מצגת 'אבני דרך' בחייו של חנניה.
ארגן את הערב והנחה אותו ד"ר אהרל'ה כהן, מנהל 'שדרות לדורות' מטעם הקרן לפיתוח שדרות, בראשותו של מיכאל סימן טוב.
ראשון הדוברים היה ראש העיר אלון דוידי, שהפתיע את הנוכחים, בהיכרותו העמוקה עם חנניה, למרות שהוא כבר לא כיהן כמציל בתקופתו. דוידי סיפר על פגישות רבות עם חנניה, בבריכה וליד ביתו, מקום שבו נהג לשבת לאחר פרישתו. עוד הוסיף על גישתו החינוכית של חנניה, ועל תרומתו רבת השנים לשדרות בתחומי הספורט. כהרגלו, הוא דיבר על חשיבות המורשת של מייסדי העיר וותיקיה, וציין את החשיבות בהנצחתם. הוא הודה לסגניתו יהודית אוליאל על ארגון הטקס, שקדם לערב ועל תרומתה לעשייה הציבורית, וכן לד"ר אהרל'ה כהן, על תרומתו להנצחת מורשתם של וותיקי העיר בדרכים שונות.
אחריו עלה לברך יו"ר התעשייה האווירית ושר הביטחון לשעבר עמיר פרץ. עמיר הכיר היטב את חנניה, והפתיע את הנוכחים בבקיאות על ההיסטוריה של חנניה. הוא סיפר אנקדוטות מההיכרות עם חנניה בהומור רב.
אחרי עלה המשורר ד"ר יצחק חופי (חפוטה), שחנניה אהב מאוד והיה גאה בהצלחותיו. ד"ר חפוטה סיפר שחנניה נהג לשלוח סטודנטים משדרות אליו, על מנת לקבל עזרה בדיור ובמלגה באוניברסיטה העברית. הוא כתב שיר על חנניה, והוא הקריא אותו.
באתנחתא המוסיקלית, הופיע גיל אבוטבול, שניגן קטע עוד משירו של פאריד אל אטרש, שחנניה כה אהב.
אחר כך הוזמנו חברי הפאנל של החברים, שכללו את קצין המשטרה יוסי פרג'ון, עופר בר-חי, חיים אביטן, מנהל מחלקת הספורט, מולו, ושי שור, לשעבר תלמיד של חנניה. יוסי פרג'ון, שהוא פנסיונר של המשטרה, סיפר על ידידותו של חנניה אתו במשך שנים רבות, ובעיקר דיבר על הגישה החינוכית הייחודית של חנניה, שהתבטאה בגישתו לילדים. שי שור סיפר על גישתו של חנניה בלימוד שחייה והדרכת קורס מצילים, ושיבח את התייחסותו של חנניה לכל התלמידים. עופר, שהגיע מחוץ לעיר במיוחד לכבודו של חנניה, האריך על היכרותו רבת השנים עם חנניה, על האימונים המפרכים ועל שיטת עבודתו של חנניה. מולו סיפר על חברותו עם חנניה בקזבלנקה וחיים אביטן סיכם והודה לחנניה שתרם לענפי ספורט רבים.
המוסיקאי אוהד פרץ, שכתב מילים מקוריות לשיר חנניה, עלה לשיר עם הזמרת חגית אוחיון את השיר חנניה.