שדרות "עיר פורצת דרך" בתחום הסביבתי
העיר שדרות נבחרה להיות אחת מבין 2 הערים בקטגוריה 'עיר פורצת דרך בתחום הסביבתי' בוועידת Green Ten המובילה לקידום הסביבה הירוקה בישראל בערים וברשויות מקומיות, וקיבלה את אות "קלינטק" לשנת 2020 כעירייה ירוקה ופורצת דרך – אחת הרשויות הירוקות בישראל.
המהפכה הירוקה שעוברת בימים אלה עיריית שדרות היא חלק מתפיסה כוללת שמוביל ראש העיר, אלון דוידי, הנוגעת לכל תחומי החיים בעיר. כל אגפי העירייה פועלים כגוף אחד לטובת החזון הירוק החדש: המטרה היא לקדם את שדרות כעיר ירוקה, מקיימת וסביבתית שבה כל התשתיות, הבנייה, השירותים העירוניים, התחבורה הציבורית וכל תוכניות האב – פועלים בהתאם. בחוד החנית של המהלכים המתקדמים נמצא אגף שפ"ע, המוביל את הפרויקטים המרכזיים במטרה לבנות תשתיות ירוקות לעיר בכל תחומי החיים לטווח הארוך.
מלבד כל אלה, האות הוענק לעיר בשל הייחודיות של אגם אקולוגי בלב פארק המוזיקה: בימים אלה ממשיכה להתאכלס שכונת המוזיקה עם 488 יחידות דיור בבנייה ירוקה בסמוך לתחנת הרכבת. גולת הכותרת של השכונה הוא פארק המוזיקה – הפארק משתרע על שטח של כ-50 דונמים ומהווה ריאה ירוקה לשכונה כולה, כולל שטחים ציבוריים, מתקני שעשועים, מתחם אקסטרים, קמפינג, שבילי אופניים וריצה ועוד.
בפארק תאורה חכמה – עם מערכת שליטה מרחוק על התאורה בשכונה, מעל 500 פנסים, עם אפשרות לעמעם את התאורה בשעות שבהן יש מיעוט מבקרים או להגביר את התאורה לפי הנדרש, בצורה אוטומטית ומרחוק. הפארק גם כולל אגם בשטח 3.5 דונם. כחלק מהחשיבה הירוקה, הוקצו בתוך האגם כ-300 מטר רבוע עבור אזור טיהור צמחי (ווטלנד). מי האגם גולשים לאזור הווטלנד – שם יעברו סינון וניקוי על ידי הצמחים עצמם ויוסנקו חזרה לאגם. כל זאת בנוסף לצמחיית גדה עשירה, ודגי ניקיון שתפקידם לנקות ולטהר את מי האגם בצורה טבעית ואקולוגית.
הזכייה בתחרות והאות היוקרתי מצטרף לתואר "הקריה היפה והמקיימת" ששדרות זכתה במשך שלוש שנים ברציפות, בתחרות מטעם משרד הפנים והמועצה לישראל יפה וקיבלה חמישה כוכבי יופי. לאחרונה שדרות נבחרה על-ידי המשרד להגנת הסביבה, יחד עם רשויות נוספות כדוגמת תל-אביב וכפר סבא, להקים ספר ניקיון עירוני ומקצועי שיהווה דוגמה לערים נוספות. עכשיו כולם יודעים- שדרות- מקום ירוק לחיות בו!
ראש העיר, אלון דוידי: "איזו עיר יפה יש לנו! העירייה בראשותי מקצה משאבים רבים לנושא איכות הסביבה, מפגעים סביבתיים וטיפוח המרחב הציבורי. נעשה שימוש בכל האמצעים העומדים לרשותנו, לרבות אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, על מנת להבטיח איכות חיים גבוהה לתושבי שדרות ומרחב ציבורי חדיש, ירוק ונקי. יישר כוח לאגף שפ"ע על העבודה היומיומית והמאמץ הניכר, אשר פירותיו נראים לעין בכל רחבי העיר. יחד נמשיך לשמור על שדרות יפה, נקייה, מטופחת וירוקה".
מנהל אגף שפ"ע, אלעד חג'בי: "אנחנו משקיעים משאבים רבים בטיפוח חזות העיר ובחיזוק האמצעים לקידום השירות שניתן לתושבים. שדרות נמצאת בין הערים המובילות בישראל ברמת איכות החיים ובבחינת השירותים אותם היא מעניקה לתושביה. אנו מתחייבים לשמור על הרמה הגבוהה בכלל התחומים, על מנת שתושבי העיר ימשיכו ליהנות מאיכות החיים הטובה ביותר. נמשיך לפעול לאורך כל השנה על מנת לטפח את עירנו וגם בתחום זה נמשיך להוביל ולהוות דוגמה לערים נוספות".