"שדרות תמשיך לגדול – כי זו עיר של אמונה":
שדרות מציבה את עצמה כמרכז עולמי לחדשנות בחוסן ובריאות
בכנס חדשנות החוסן שהתקיים השבוע בשדרות, הציגה העירייה חזון שאפתני ומעורר השראה: להפוך ממוקד של התמודדות למוקד עולמי של חדשנות בתחומי בריאות הנפש והחוסן הקהילתי. ראש מנהלת תקומה, אביעד פרידמן, הציג בכנס תפיסת עולם חדשה, הרואה בשדרות ובחבל תקומה זירה מרכזית לפיתוח פתרונות פורצי דרך, מבוססי דאטה וניסיון שטח שאין שני לו.
"האב לחוסן ובריאות בשדרות נולד מתוך צורך – אבל גם מתוך הבנה שיש כאן משאב לאומי", אמר פרידמן, "עשינו שיפטינג ממעגל של תעסוקה למעגל של כלכלה – כלכלה של חוסן, של בריאות נפש, של חדשנות. אנחנו מקבלים פניות מכל העולם – מארגונים, אוניברסיטאות וממשלות – שמבקשים ללמוד מאיתנו כיצד מתמודדים עם איומים ומייצרים קהילות חזקות".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "שדרות תמשיך לגדול – כי זו עיר של אמונה. אנחנו מאמינים שבכל משבר קיימת הזדמנות להצלחה ולהתפתחות. זה מה שאנחנו עושים כאן כבר שנים – ממנפים את הכאב ליצירת עתיד טוב יותר, לא רק עבורנו, אלא עבור העולם כולו".
שדרות מבקשת להוביל תעשייה חדשה של פתרונות בתחום בריאות הנפש והחוסן, בעזרת האב החדשנות הפועל בשיתוף עיריית שדרות, חבל תקומה, בית חולים שיבא תל השומר, מפא"ת (המנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית), חברת "טבע" וגורמים נוספים.
האירוע נערך ביוזמת האב חדשנות חוסן ובריאות בשדרות, וכלל יזמים, אנשי ממשל, חוקרים, נציגים בינלאומיים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה.
- צילום: עיריית שדרות