תוצאות הקורונה: בשדרות חוצים קירות

תוצאות הקורונה: בשדרות חוצים קירות

הצלחה כבירה למיזם "קמפוס עירוני חוצה קירות" של עיריית שדרות עם אלפי כניסות מידי יום". בקמפוס משתתפים מדענים, מרצים, פנסיונרים, מדריכי תנועות נוער, מורים וכמובן אלפי ילדי העיר.

וירוס הקורונה, הסגר והלמידה מרחוק, מהווים אתגר עצום למערכת החינוך ביכולת שלה לקיים רצף לימודי, קשר אישי ושגרת חיים רגילה עבור תלמידיה. עם זאת, תקופה זו מביאה איתה גם הזדמנויות חדשות לחדשנות חינוכית, יציאה מחוץ לקופסא ורווחים פדגוגיים משמעותיים.

מיזם "קמפוס עירוני חוצה קירות", שיזם אגף החינוך בעיריית שדרות בשיתוף מערך הדוברות והדיגיטל, מנסה לקרוא תיגר על מהי כיתת הלימוד, מי הם הלומדים ומי הם המורים.

לרוב, מספר מצומצם של מורים פוגשים את אותם תלמידים שיושבים בחלל ובכיסאות קבועים והאינטראקציה שלהם עם תלמידים אחרים כמעט ולא קיימת. בתיאוריה, הלימודים ב"זום" מאפשרים לתלמידים מכיתה אחת ללמוד עם תלמידים מכיתות אחרות, שכבות אחרות, בתי ספר אחרים מתוך שדרות ומחוצה לה. אפשר ללמוד אנגלית עם ילדים מהונג קונג, מדעים עם חוקרים ממכון וייצמן ולפגוש בפעם הראשונה מורים מעולים שבמקרה לא מלמדים בבית הספר שלהם. אך גם המורים לא חייבים להיות אותם מורים. מרחב ה"זום" מאפשר לתלמידים להיות המורים של חלק מהמפגשים, מאפשר להורים מומחים בתחומם לקחת חלק במעשה הלמידה, ובכלל לאתגר את המצב הרגיל שבו מורה מוסר, תלמיד רושם.

ועדיין, למרות הזמינות והפשטות בשבירת קירות הכיתה והזמנתם של תלמידים, מורים והורים שאינם שייכים בשגרה לתוכה, אין כמעט דוגמאות כאלו במערכת

החינוך בישראל.

מזה שלושה שבועות פועל בהצלחה מרובה קמפוס עירוני בשדרות. טובי המורים בשדרות, יחד עם מדריכים מהמרכז המדעי ומהמתנ"ס, בשילוב הורים, תנועות נוער, אזרחים ותיקים ומומחים, הצטרפו כולם לקמפוס עירוני משותף. הקמפוס מאפשר מערכת שעות עירונית עם המורים הכי טובים ומלהיבים, תוך שימוש מיטבי במדיום של למידה מרחוק.

הקמפוס כולל בתוכו תכנים לגיל הרך, לילדי החינוך המיוחד, לתלמידי היסודי והתיכונים. בנוסף, כל ערב בשעה 20:30 מקיימת העירייה רצועה להורים ולאנשי צוות עם מיטב המרצים בארץ במגוון של נושאים ותחומים.

בכל יום נכנסים מעל 1,000 תלמידים מכל בתי הספר בעיר, דתיים וחילונים, בלמידה רב-גילאית מרתקת, אחים שיושבים על אותה ספה מול המסך ונהנים מהמורים הכי טובים שיש לעיר שדרות להציע, בהם גם סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי. המודל העירוני מעורר עניין רב בקרב רשויות נוספות שרוצות לאמץ את המודל גם אצלן.

ראש העיר, אלון דוידי: "בצל הקורונה והסגר הנוכחי, הלמידה מרחוק הביאה אלינו הזדמנות לחדשנות חינוכית, הקמפוס הדיגיטלי העירוני – מיזם מדהים ומרגש עבור כל ילדי שדרות, בגנים ובבתי הספר היסודיים והתיכונים. אפילו להורים ולצוותים החינוכיים דאגנו לכמה הרצאות מעשירות ומעניינות. זו פעם ראשונה במערכת החינוך, שחוצים קירות, וכל ילדי העיר לומדים ביחד עם המורים המצוינים שלנו, תנועות הנוער, האזרחים הוותיקים והכל בחוויית למידה מרתקת".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלעד קלימי: "הקמפוס הדיגיטלי של שדרות, הראשון מסוגו בארץ, לא בא רק לענות על צורך של הלמידה מרחוק, אלא בא גם לפתח את הביחד. את הערך של השיתופיות. למידת עמיתים בין המורים. החלפת רעיונות בין מורים לתלמידים. מורים של בית ספר אחד מלמדים תלמידים מבית ספר אחר, וזה מה שיפה בסיפור הזה. מורים ביחד לומדים ביחד מנצחים ביחד גם את הקורונה וגם את האתגרים של הלמידה מרחוק".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *