"העיר שדרות רצה למרחקים ארוכים"

"העיר שדרות רצה למרחקים ארוכים"

כך נתנאל טויטו, מנהל יוזמת "הישוב במרכז" של קרן רש"י, בתום יומיים של סמינר בשדרות, בו לקחו חלק כ–20 מנהלי היוזמה ומנהלי האקוסיסטם מכל רחבי הארץ.

יוזמת "שדרות במרכז", ביוזמת עיריית שדרות וקרן רש"י, פועלת בעיר שדרות כארבע שנים ומטרתה לקדם מוביליות חברתית בעיר. במסגרת היוזמה החליטה העיר לקדם חמישה תחומי מוביליות מרכזיים: הגיל הרך, חינוך בלתי פורמלי, שירות משמעותי, תעסוקה איכותית ו Ecosystem STEM מיומנויות המאה ה – 21.

התמה המרכזית שהובילה את הסמינר "ניהול אסטרטגי בסביבה מורכבת" ומקרה הבוחן המרכזי היה "העיר שדרות מאסטרטגיה לפעולה"!

הסיור נבנה עם המחלקה לתיירות בקרן לפיתוח שדרות, כאשר הסמינר החל בבית המייסדים בהדרכה של מנהלת תחום התיירות, חן כהן, שהמחישה בצורה יוצאת דופן את העיר שדרות בציר הזמן עבר, הווה ועתיד. באי הסמינר זכו לשיחה מרתקת עם ראש העיר, אלון דוידי, על שדרות בראי אסטרטגי. "צריך לראות את החזון הגדול אבל לעשות הרבה צעדים קטנים בוני אמון בדרך", אמר להם, "הסיפור הגדול הוא האנשים, מי שרוצה להנהיג את הציבור צריך להכיר לעומק את האנשים". בבית המייסדים זכו לפגוש את קובי אוז, סולן להקת "טיפקס", שהיה במקום במסגרת צילומים לכתבה בטלוויזיה.

בהמשך משתתפי הסמינר קיבלו כלים לשינוי מערכתי בסדנה של לילך דורה – "הובלת שינוי מערכתי בתוך תהליך אסטרטגי".

היום השני נפתח במרכז הטכנולוגי, בשיחה מרתקת עם מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי, שדיבר על שלושה דברים מרכזיים שיוצרים את השינוי בעיר – תודעה, מוטיבציה ויצירת כלים להטמעה. "שינוי תודעתי שצריך לחלחל לכדי מוטיבציה ורצון ונעיצת תחנות ביניים מושגות", אמר קלימי. מנהל אגף החינוך, גיל חדש, סיפר על האסטרטגיה שלו מחזון לפעולה וניפוץ תקרת הזכוכית: "כדי להגיע רחוק צריך ללכת רחוק, בכל חמשת הקטרים שהעיר בחרה לקדם נעשתה עבודה מאוד ממוקדת, הגדרנו את הבעיה ואת תיאוריית השינוי". בנוגע ליוזמת "שדרות במרכז" אמר גיל: "התהליך הוא ארוך, יחד עם זאת, זהו המהלך האסטרטגי הכי חשוב שעשיתי".

בתום השיחות נסעו המשתתפים למצפה שדרות ושם קיבלו הסבר מהמדריך מנדי ריזל על המבט לעזה אל מול התפתחות העיר בעשור האחרון.

בהמשך נפגשו עם יגאל ברכה, מנהל האגף לפיתוח כלכלי-תעסוקתי בעירייה, שדיבר על שלושה אתגרים מרכזיים שהעיר מתמודדת איתם והבשילו לכדי פרויקטים משמעותיים – תוכנית האב לתעסוקה, פיתוח כלכלי כתוצאה מהכשרת והבאת חברות הייטק לעיר והקמת חממה טכנולוגית שמתמחה בעולמות החוסן והביטחון האזרחי, נקודת עוגן משמעותית של העיר. "העיר שדרות ומנהיגיה יצרו כאן פלטפורמה שמאפשר לחלום, ליזום ולהגשים. יש כאן את כל התנאים ליצור הזדמנויות ממשברים", אמר ברכה.

המדריך אילן אבקסיס המשיך עם המשתתפים לסיור קולינרי ששילב בתוכו את סיפור העיר וההיסטוריה של הקמת העסקים, מוזיקה טובה, אוכל טעים ובעיקר את הפסיפס של המרקם האנושי הנדיר שיש בעיר.

היום הסתיים בספרייה העירונית, בניהולה של צופית פרץ, שם התרשמו חברי קרן רש"י מהתערוכה היפה והמקצועית של לאה גולדברג במסגרת התוכנית "שפה בונה עתיד" לקידום השפה והאוריינות בעיר שדרות.

נתנאל טויטו, מנהל יוזמה לאומית "היישוב במרכז": "הגענו כדי ללמוד על שדרות כמודל הצלחה וכעיר פורצת דרך בכלל תחומי החיים ובטח בקידום מוביליות חברתית כלכלית. יצאנו מלאי השראה וזכינו לראות מנהיגות פורצת מראש העיר, סיפור על היפוך המשוואה ועיר שזיהתה ופיתחה עוגני צמיחה חברתיים וכלכליים ייחודים בסביבה בלתי אפשרית. אנחנו מברכים ושמחים על השותפות האמיצה שבין העיר שדרות לקרן רש"י ומודים לורד דניאל, מנהלת יוזמת 'שדרות במרכז', שמסייעת לעיר ולכל מנהלי המחלקות והאגפים לקדם מוביליות חברתית מגיל לידה ועד תעסוקה".

ורד דניאל סיכמה ואמרה: "לשמחתי, הצלחנו לייצר שגרירים נוספים מכל הארץ שידבררו את הנרטיב העירוני של העיר שדרות שראו הלכה למעשה את גאוות היחידה והערבות ההדדית בעיר".

 

  • צילומים: עיריית שדרות וקרן רש"י

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *