התקיים אירוע ההתנעה למרכז שוורץ-רייסמן לחינוך מדעי

התקיים אירוע ההתנעה למרכז שוורץ-רייסמן לחינוך מדעי

חינוך מדעי: בהובלת רשויות אשכול נגב מערבי התקיים השבוע אירוע התנעה של מרכז שוורץ-רייסמן לחינוך מדעי בנתיבות. המטרה הינה להוביל לחיזוק ושיפור תחומי המדעים – פיזיקה וכימיה – בקרב תלמידי האזור ובכך לחזק את הפריפריה. יו"ר אשכול נגב מערבי וראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "המדע  לא נמצא רק במרכז אלא גם בדרום. גם כאן אנו מובילים למצוינות".

מתוך הבנת חשיבות החינוך המדעי למוביליות חברתית ולחיזוק הפריפריה, התקיים השבוע אירוע ההתנעה למרכז שוורץ-רייסמן בנתיבות. רשויות אשכול נגב מערבי, הכוללות, בין השאר, את שדרות, נתיבות ואופקים, החליטו להקים מרכז אשר ישרת את תלמידי ותלמידות האזור ויספק מענה להוראת כימיה ופיזיקה ברמה של 5 יחידות בגרות לכ- 2,000 תלמידים. כמו כן, הפרויקט מובל בשותפות בין מרכז שוורץ-רייסמן, בראשות פרופ' דניאל זייפמן, יו"ר הקרן הלאומית למדע, לבין עיריית נתיבות, בראשות ראש העירייה יחיאל זוהר לבין אשכול נגב מערבי בראשות היו"ר אלון דוידי, ראש עיריית שדרות.

הקמפוס שייבנה בנתיבות בעלות של כ-40 מיליון ₪ ייתן מענה לאוכלוסיות מגוונות בקרב תושבי הנגב. כעת ישנו מבנה זמני שהוכשר לצורך פרויקט החינוך המדעי ואילו הקמפוס שבו יפעל המרכז מתוכנן להיבנות בשלוש השנים הקרובות.

קמפוס הלמסלי לחינוך מדעי בנתיבות יוקם בסמיכות לתחנת הרכבת והוא ייבנה כמגדלור מדעי. כלומר, הוא יהווה 'שער למדע' לבאים בשעריה של נתיבות והאזור. כמו כן, הקמפוס צפוי להכיל מבנה מעבדות מרכזי, גן מדע ופארק ניסויים שיהיה פתוח ונגיש לכל תושבי האזור. חשוב לציין כי תקציב בניית המרכז הוא מתקציבי עיריית נתיבות, רשויות האשכול ותרומה של קרן הלמסלי.

יו"ר אשכול רשויות נגב מערבי וראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "כיו"ר אשכול נגב מערבי, אני רואה חשיבות רבה בקידום תפיסה אזורית ובקידום שיתופי פעולה אסטרטגיים המאפשרים פיתוח שירותים קיימים וחדשים. הקמת קמפוס לחינוך מדעי עבור תלמידים מהאזור יכול לשמור על רמת מצוינות ואיכות לאורך זמן ואף יכול לקדם את התלמידים בעתיד. אנו נמשיך לעבוד יחדיו ולקדם את התושבים במרחב הנגב המערבי".

ראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר: "מכון ויצמן הינו מוסד אקדמי מוביל בתחומו בעולם ועומד בחזית המחקר היישומי במדעים. הלמידה של תחומי הפיסיקה והכימיה במרכז מדעי אחד, חדשני ומתקדם הן בתשתיות והן בדרכי הוראה ולמידה יעמידו את תלמידי נתיבות והאזור כולו בחזית לימודי המדע בישראל. הקמת המרכז משתלבת היטב עם החזון החינוכי של העיר להעמקת לימודי המדעים, לטיפוח מצוינות ולעידוד שירות משמעותי בצה"ל תוך הגשמה אישית".

פרופ' דניאל זייפמן, לשעבר נשיא מכון ויצמן ויו"ר הקרן הלאומית למדע, אמר: "המדע מאפשר לנו לחקור איך העולם עובד, להבין את תופעות העולם, לשאול שאלות, להיות ביקורתי וסקרן. הלמידה במרכז שוורץ רייסמן מתבססת על פדגוגיה של התנסות וחקר. מיומנות זו היא קריטית כדי לאפשר לתלמידים למצוא את הפוטנציאל שלהם ולייצר שוויון הזדמנויות לבחור בעתיד".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *