חגיגה של טעמים-
פסטיבל האוכל EAT של שדרות
כשהתותחים רועמים – בשדרות אוכלים: מאות תושבים נהנו מפסטיבל האוכל הייחודי של מתנ"ס שדרות. בפסטיבל התושבים למדו את הסודות הכי שווים ליצירת מנות מופלאות.
גם השנה, מתנ"ס שדרות לא ויתר על הפסטיבל הכי טעים בעיר- פסטיבל שדרות EAT. כאמור, הפסטיבל כולל את הסדנאות הקולינריות הכי שוות, אלכוהול מעולה, מוזיקה ואווירה שרק תושבי העיר שדרות יודעים ליצור.
סביב שולחנות ערוכים כל טוב, נפגשו מדי שבוע ברחבת המתנ"ס פודיז מקומיים ויחד עם שפים מובילים הם למדו בסדנאות ונהנו מחגיגה של אוכל וקולינריה של פעם בחיים. כמו כן, המשתתפים למדו את הטיפים הטובים ביותר כדי ליצור מנות מדהימות.
בסדנת "בית של בשרים" לימד השף עידו לוי מבית 'פיט מאסטר' איך מעשנים בשרים, עופות ודגים וכיצד צולים מנות מנצחות. הסדנה כללה ארוחת חגיגית עם מנות פתיחה, אלכוהול, די ג'יי ואווירה.
סדנת הסושי התקיימה גם לילדים בגילאי 6-12 וגם לגילאי 18+. הסדנה לילדים כללה ארוחה אסיאתית מתאימה להם, הכוללת שתיה קלה. בסדנה ל-18+ המשתתפים למדו מהשף של "סושימוטו" ניר, את כל מה שצריך כדי להכין את הסושי הכי טוב בחיים, נהנו מאלכוהול, דיי ג'יי ואווירה. לבסוף הם לקחו את התוצרים כדי להשוויץ לחברים.
בסדנה של דגים מרוקאים& פרנות מהטאבון מבית 'יאווארדי- הדגים של אמא בפרנה' הוגדר מחדש מהו דג מרוקאי חריף ולימדו את המשתתפים איך מכינים פרנה שלא רוצים להפסיק לזלול.
זאת ועוד, סדנה של פיצה ובצקים בניצוחו של הפיציולו שמואל ישראל. בסדנה למדו כיצד מכינים את הפיצה המושלמת, איך בוחרים קמח לכל מאפה, סודות הבצק ולקינוח- מאפה מתוק ישר מהטאבון! הסדנה כללה ארוחה חלבית מטורפת, אלכוהול, די ג'יי ואווירה.
ראש העיר, אלון דוידי: "פסטיבל האוכל של שדרות נחל הצלחה מסחררת. מאות תושבים שהגיעו להנות ממיטב סדנאות הקולינריה עם השפים הכי טובים ומקצועיים. תודה לשי סופרמן שיזם את הפסטיבל וכמובן תודה למנכ"לית המתנ"ס לימור כהן, שי ספורמן ולכל הצוות על הובלת הפסטיבל".
סגנית ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס, עו"ד יהודית אוליאל מלכה: "כמו בכל שנה במתנ"ס שדרות אנחנו דואגים להביא את מיטב התכנים עבור תושבי העיר שדרות. פסטיבל האוכל EAT חזר בפעם השנייה ואין אחד שלא נהנה מחגיגה של טעימות. תודה לכל השותפים".
- צילום: מתנ"ס שדרות