חוגים ב-zoom – החוגים שלנו בבית שלכם
מתנ"ס שדרות נערך לקראת שנת החוגים הקרובה עם חוגים ב-zoom. צוות המתנ"ס גיבש תוכנית שלמה לקיום החוגים ב-zoom ובמטרה לעניין את הילדים, להעשיר את שעות הפנאי שלהם ולהמשיך ברצף פעילות החוגים.
בשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה, במקביל להיצע החוגים הפרונטליים הרחב, יקים מתנ"ס שדרות מערך חוגים וסדנאות העשרה בתחומי דעת שונים, שלא בהכרח קיימים במערך הפרונטלי, מתוך תפיסה של רצון לעורר אצל הילדים ובני הנוער את תחושת הסקרנות והחקר בתחומי העשרה שמדברים אליהם.
המתנ"ס משתף פעולה עם "נעה סינגר-יזמות וחדשנות בחינוך" – פלטפורמה המורכבת ממספר שבועות של חשיפה לסדנאות בתכנים שונים, ב-2 קבוצות גיל: גילאי 5-8 וגילאי 9-12. הסדנאות יהיו בתחומים, כגון מוזיקה און ליין, מיתולוגיה יוונית, תאטרון פלייבק ואימפרוביזציה, תאטרון בובות בטבע, בישול ואפיה און ליין, התנהלות כלכלית לבני הנוער, החלל, אנימציה, תלת מימד, קולנוע, קרימינולוגיה, אנגלית ועוד.
"מניסיון הבנו שהפלטפורמה הנכונה היא לייצר סדרה של עד שישה מפגשים בנושא מקוון, שכך זה לא מייצר תלות במערך שנתי ומאפשר לילדים לחקור בכמה תחומי העשרה במקביל", מספרת מנכ"לית המתנ"ס, לימור כהן.
בשלושת השבועות הקרובים תעלה לרשת מערכת חשיפה לחוגים, כאשר ניתן להיכנס בקישור וכך להיחשף לתחומי ההעשרה על-פי תחומי עניין, הילדים יוכלו לגבש תחומים המעניינים אותם לקראת שנה הבאה ואז להירשם לחוגים השונים ולסדנאות המוצעות.
החל מחודש מרץ השנה ובמהלך הקורונה ובשל הסגר שנכפה על התושבים, לא ניתן היה לצאת מהבתים, להגיע לבתי הספר ואל המתנ"ס, כל מערך החוגים וכל
הפעילות הבלתי פורמלית הכרוכה במגע ובהגעה פיזית הופסקה
במהלך התקופה ולכן יצר המתנ"ס פלטפורמות שונות ומגוונות על-מנת לשמור על הקשר עם התושבים ועם 2,300 הילדים שרשומים לחוגי המתנ"ס השונים –
ג'ודו, קפוארה, אומנויות לחימה, ג'אז, מחול, בלט, אומנות, יוגה, אנגלית, השף הצעיר, זומבה, פילאטיס, אירובי ועוד.
מתנ"ס שדרות העלה לאוויר את תוכנית "שדרות עד הבית" שכללה שידורים על בסיס יומי בלייב ושיעורים מוקלטים מראש על-ידי המדריכים.
עד כה התקיימו כ-120 שיעורי זום בתחומים שונים –
תיאטרון ודרמה, זומבה, יוגה לקטנטנים, השף הצעיר, מחול, שילוב אומנויות, עיצוב קרמי, היפ הופ, יצירה רב-תחומית ועוד.
לחוגים מסוימים הוכנה ערכה עם החומרים הנדרשים לפעילות והערכות חולקו מבעוד מועד לתלמידי החוג.
גם חוגי המוזיקה השונים התקיימו בזום.
למערך המדהים הזה נדרשה עבודת הכנה מוקדמת שכללה תוכנית סדורה שעלתה לאמצעי המדיה השונים – אתר האינטרנט של המתנ"ס ודף הפייסבוק של המתנ"ס.
ראש העיר, אלון דוידי: "ישנה חשיבות רבה להמשך הפעילות הבלתי פורמאלית דווקא בעתות חירום או סגר והיא שמירה על השגרה גם בחירום והאפשרות למפגש וירטואלי עם החברים, דבר שלא מתאפשר ביום יום בשל העובדה שלא ניתן לקיים מפגשים חברתיים".
מ"מ ראש העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס, עו"ד יהודית אוליאל מלכה: "המחשבה שלנו במתנ"ס הייתה שהקמת מערך החוגים בזום יכולה להיות פתרון נהדר גם בשגרה בעבור אנשים עם מוגבלויות שמתקשים לצאת מהבית (מרותקי בית). אנחנו נגיע עד לביתם עם ערכה והם יוכלו להשתתף בסדנאות ובחוגים בזום ובעצם כך נוכל להגיע באמת לכלל התושבים, גם למי שלא יוכל להגיע פיזית".