מאות משתתפים ביריד התעסוקה הווירטואלי בשדרות
הצלחה כבירה ליריד התעסוקה הווירטואלי הראשון מסוגו בארץ שהתקיים ביום חמישי שעבר בשדרות בשיתוף העירייה ושירות התעסוקה. מאות תושבים הצטרפו לשיחות הזום עם 30 מעסיקים משדרות והאזור ומרביתם הוזמנו לראיונות עבודה. ראש העיר, אלון דוידי: "אני שמח שתושבים רבים נרשמו ליריד ונחשפו למגוון משרות בעסקים ומפעלים באזור".
משבר הקורונה, שהחל עם פריצה המגפה בארץ בחודש פברואר השנה, הביא עמו אתגרים כלכליים רבים בעקבות סגירת מקומות עבודה, צמצום פעילות בחלקם, הוצאה לחל"ת (חופשה ללא תשלום) של עובדים רבים ואף פיטורים בחלק מהמקרים. המשבר השפיע גם על העיר שדרות, שטרם הקורונה אחוז האבטלה בה היה הנמוך ביותר מזה שנה ועמד על 5% בלבד. בתקופה האחרונה, הגיע אחוז האבטלה בעיר ל-25% עם אלפי דורשי עבודה חדשים: אקדמאים, בעלי הכשרה מקצועית וגם כאלה ללא הכשרה כלל.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, הזמין בתחילתו של המשבר את מנהלת שירות התעסוקה בעיר, אילנית אסיף, כדי לקבל את הנתונים העירוניים ולצאת לדרך עם שולחן תעסוקה עירוני בהובלתו. אחת לשבועיים נפגשו חברי השולחן, שכלל גם את מרכז הצעירים, האגף לשירותים חברתיים וגופים נוספים. הפורום התחיל מיפוי של העסקים בעיר על מנת לקבל תמונת מצב של הרצוי מול המצוי ובהתאם לתוצאות נבנים קורסים וסדנאות לדורשי העבודה.
ביום חמישי שעבר התקיים אירוע שיא בדמות יריד תעסוקה וירטואלי ראשון בארץ של רשות מקומית ושירות התעסוקה. לטובת היריד נבנה אתר אינטרנט ייעודי אשר בו פורסם קול קורא למעסיקים המעוניינים להשתתף. נרשמו ליריד 30 מעסיקים משדרות, פארק נ.ע.מ שליד נתיבות ואשקלון. המעסיקים שלחו סרטוני תדמית ואת היצע המשרות שביקשו להעלות בנוסף נבנה טופס הרשמה דיגיטלי אשר דרכו נרשמו למעלה מ-500 מתעניינים משדרות והסביבה.
מנהלת שירות התעסוקה, צוות מרכז הצעירים והאגף לשירותים חברתיים התכנסו באולם "גזית" במרכז הצעירים, הקימו מטה תפעולי בו נעשתה חלוקה של חדרי זום על פי תחום העיסוק של המעסיקים בפריסה לזמנים מוגדרים, כאשר לכל מעסיק ניתנה חצי שעה להציג את בית העסק והמשרות שביקש לגייס ובאותו מעמד ניתן לכל דורשי העבודה הזדמנות לשאול שאלות ולבצע תיאום ציפיות מול המעסיק.
בכל תקופת פרסום היריד נכנסו לאתר המיוחד כ-7,000 מתעניינים, כאשר 88% תושבי שדרות.
הוצעו 200 משרות מגוונות לתמהיל גדול של דורשי עבודה, כאשר בין המעסיקים "אלביט", שירות בתי הסוהר, "אוסם", "אל טל", מסעדת "סושימוטו", "הולנדיה", מעונות נעמ"ת וויצ"ו, "טארגט קול" ועוד עשרות משרות מעניינות ומגוונות.
ראש העיר, אלון דוידי: "יצרנו בשדרות מודל מיוחד שלומדים ממנו בכל הארץ, של שיתוף פעולה בין הרשות המקומית לבין לשכת התעסוקה בעיר. רק בשילוב כוחות אפשר לנצח את המשבר הכלכלי ולהכניס כמה שיותר דורשי עבודה חזרה למעגל התעסוקה. אני שמח שתושבים רבים לקחו חלק ביריד ומודה לעשרות המעסיקים שנרתמו והציעו מגוון של משרות. תודה לאילנית אסיף, למרכז הצעירים ולאגף לשירותים חברתיים על שיתוף הפעולה החשוב. נמשיך לעשות ולפעול יחד למען התושבים שלנו".
מנהלת שירות התעסוקה שדרות, אילנית אסיף: "ייצרנו פלטפורמה שתחבר בין דורשי העבודה לבין המעסיקים, וזאת לאור הנסיבות ומגבלות משרד הבריאות אשר אינם מאפשרות קיום של יריד פרונטלי. נמצא כי יריד תעסוקה וירטואלי אפקטיבי ויעיל מאוד.
אני שמחה שבעקבות הצלחת היריד שלנו רשויות נוספות בינהן אשדוד ואשקלון, מאמצות את הרעיון ומגבשות יריד בפורמט זה. ברצוני להודות לראש העיר, אלון דוידי, על שיתוף הפעולה ההדוק, על ההזדמנות האמונה בתהליך והרוח הגבית לאורך כל הדרך תוך הקצאת כל המשאבים שנדרשים וזהו אינו ברור מאליו. אלון הוא דוגמא ומופת לראש עיר שלוקח אחריות על המצב ודואג לרווחת תושביו בכל הכוח. ובהזדמנות זו רוצה להודות לכל הצוות התפעולי על ההירתמות והעשייה, יישר כוח. אנחנו כבר עם הפנים קדימה לפרויקט הבא״.