משדרות תצא הבשורה-
רשויות מקומיות מרחבי הארץ התארחו בשדרות ללמוד 'למידה רגשית חברתית'
צוותי אגפי החינוך של שש רשויות מקומיות מצפון ומדרום הארץ הגיעו לשדרות ללמוד ולהכיר את העשייה החינוכית הפורייה בתחום הלמידה הרגשית חברתית.
ביום שלישי השבוע התארחו בשדרות שש משלחות של רשויות מרחבי הארץ, מנהריה בצפון ועד מועצה אזורית אשכול בדרום וזאת במסגרת תוכנית "אורחא" ויד הנדיב. המשלחות הגיעו ללמוד על מהלך רשותי אותו מובילה מערכת החינוך בעיר שדרות בנושא למידה רגשית חברתית (Sel).
המשתתפים בביקור פתחו את יום הלמידה בהרצאתו של מנהל אגף החינוך בעיריית שדרות, גיל חדש, שסקר את התפתחות תחום הלמידה הרגשית חברתית. כמו כן, חדש שיתף את הנוכחים אודות החזון העירוני של העיר שדרות כעיר המדברת Sel שמטרתה להוביל מוביליות חברתית בקרב תלמידי שדרות.
בהמשך הסקירה ניתן מבט על המנהיגות החינוכית בזמן מלחמת 'חרבות ברזל' כדוגמה אישית למנהיגות משרתת המתחילה מהנהגת העיר ועוברת דרך המנהלים והצוותים. זאת ועוד, המשלחות פגשו בארבעה מוקדים מנהלי בתי הספר בהם התלמידים חוו מתחים והתמודדויות שונות בזמן הפינוי דרך ארבעת מגדלורי ה-Sel: אמפתיה, ויסות, קבלת החלטות מושכלת והתמדה.
אחת מן התפיסות שהתחדדו בביקור זה בקרב האורחים הינה יצירת חיבורים. כלומר, במהלך הרשותי של ה- Sel, התלמידים והמורים מדברים שפה אחידה וכאשר איש צוות פוגש תלמיד שאינו מכיר נוצר חיבור דרך שפת ה- Sel.
מנהל אגף החינוך בעיריית שדרות, גיל חדש, שיתף את הנוכחים מדבריו בכנס ההשקה של התוכנית ואמר: "אנו מנסים להתנתק כאן מההקשר המיידי שעושים עם הקסאמים ואיום הטילים, מהעיסוק בפוסט טראומה. אני מגיע מתחום החינוך לנוער בסיכון ואני יודע שאפשר להתעסק בטראומה, אבל הפעם אנחנו מעדיפים לדבר על חלומות, על אופק, על עתיד ועל מוביליות חברתית. שדרות מלאה בסיפורים קטנים על פוסט טראומה, אבל זו לא יכולה להיות נקודת המוצא שלנו. אנחנו צריכים לקדם מרחב שממלא באופטימיות כדי להביא לאותה מוביליות ולאותו שינוי".
- צילום: עיריית שדרות