עיריית שדרות למען ילדי עובדי מערכת הבריאות

עיריית שדרות למען ילדי

עובדי מערכת הבריאות

עיריית שדרות הייתה מהרשויות החלוצות שפתחו מסגרות לימוד (שמרטפיות) לילדים לעובדי מערכת הבריאות, תושבי העיר, הפועלות מידי יום למשך 8 שעות ומאפשרות לרופאים ולרופאות, לאחים ולאחיות ולשאר עובדי מערכת הבריאות לעבוד כשהם יודעים שילדיהם בידיים בטוחות. "זו משימה חשובה ביותר למצוא פיתרון לאותם ילדים ואני מודה לכל מי שנרתם", אמר ראש העיר, אלון דוידי.

עם התפרצות נגיף הקורונה והתפשטותו בישראל, החליטה הממשלה על מספר הגבלות והנחיות חירום, בהן סגירת מוסדות החינוך, תחילה בתי הספר ולאחר מכן גם גני הילדים. עובדי מערכת הבריאות – העובדים בבתי החולים, במרפאות, בבתי המרקחת ובמוקדי החירום – שהם כמובן עובדים חיוניים – נדרשו למצוא פיתרון לילדיהם כדי להמשיך לעבוד ולשרת את הציבור ולהציל חיים.

מדובר, בין השאר, בעובדי קופות החולים הפועלות בשדרות וכן בתי החולים "ברזילי" ו"סורוקה".

בהנחיה של ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, ובהובלתו של סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי, יחד עם מתאמת הבריאות העירונית, שרון שהם, הוחלט לפתוח את מסגרות הלימוד לילדים בגילאי 3-12 וכבר ב-17 במרץ הן נפתחו ופועלות בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 8:00 ל-16:00. בממוצע מגיעים 20 ילדים ביום, שמתחלקים ל-3 קבוצות בשל ההנחיות של משרד הבריאות ואיתם נמצאות 6 סייעות מקסימות מגני הילדים של שדרות. השבוע קיבלה העירייה תגבור של ארבעה חיילים מגרעין הנח"ל בשדרות.

אותן מסגרות לימוד פועלות בשיתוף פעולה בין העירייה, משרד הבריאות ומשרד החינוך.

מתאמת הבריאות העירונית, שרון שהם, מפקחת על הנהלים הבריאותיים ואחראית על הקשר מול הצבא ומול משרד הבריאות וגם קשר גם עם מפקחת מטעם משרד הבריאות על השמרטפיות במחוז.

אגף החינוך, באמצעות הקב"סית מעיין בר-יוחאי, אחראי בעיקר על הלוגיסטיקה והקשר הרציף מול הסייעות, על ערכות למידה ויצירה, ציוד מתכלה, חיבור הגנים הרלוונטיים לאינטרנט וציודם במחשבים.

משרד החינוך אחראי על הפן הפדגוגי, הקשר עם אגף החינוך על תוכן חינוכי, ערכות למידה וסדר יום.

חשוב להדגיש, כי הנהלים בשמרטפיות נשמרים בקפדנות על פי הנחיות משרד הבריאות על מנת לצמצם ככל האפשר סיכוי לחשיפה או הדבקה. לכל קבוצה מבנה נפרד, עם חצר נפרדת וכל קבוצה מכילה עד 10 אנשים כולל אנשי צוות. בכל זמן נתון אין בגן יותר מ-10 אנשים והקבוצות קבועות, כך שאין מעבר של ילדים או צוות בין הקבוצות. בנוסף, בכל יום בבוקר ההורים מודדים חום לילדים, גם הצוות מודד חום, כולל החיילים – הכל נרשם ומתועד. הצוות והילדים מקפידים על שטיפת ידיים, חיטוי משטחים, שולחנות וכיסאות והיגיינה כללית.  

מור שטרית, מנהלת מרפאת "לאומית" ברחוב בר לב, היא אמא ל-3 בנות – 9, 6 וחצי ושנה. "זה ממש עוזר ומסייע מאוד בתקופה הזאת שאנחנו עובדים רגיל, גם אני בתפקיד חיוני וגם בעלי שבמשטרה", סיפרה. "לפחות זה מסייע עם שתי הילדות הגדולות ועם התינוקת אנחנו עושים משמרות. הילדות ממש נהנות, התחברו לילדים האחרים ולסייעות. הן לא מוכנות לפספס אף יום ואף שעה ואני ממש מודה לעירייה על כך".

ראש העיר, אלון דוידי: "הצורך במסגרות לילדי עובדי הבריאות הגיע מהתושבים שלנו, בתיאום משרד הבריאות, ומיד נעניתי והנחיתי על פתיחת מסגרות ככל שיידרש לגילאי 3-12. אני שמח שיש היענות, הילדים נהנים וההורים יכולים לעבוד בשקט. אני מודה לכל מי שנרתם לטובת העניין, לסייעות היקרות שלנו ולחיילים שהצטרפו".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, אלעד קלימי: "כשעובדי מערכת הבריאות נמצאים בחזית, אנו במערכת החינוך העירונית מסייעים לילדיהם לרצף שגרה עם מענים חינוכיים מהשעה 8.00 עד 16.00. דווקא בימים מאתגרים אלה,  ישנה חשיבות רבה לשיתופי פעולה חיוניים מהסוג הזה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *