שכונה מארחת בשדרות

שכונה מארחת בשדרות

מאות המבקרים מקצוות הארץ שהגיעו בימי החנוכה לשדרות, מלמדים אותנו פרק באחווה בזמן שאנו תושבי העיר מלמדים אותם פרק בחוסן ועוצמה.

בחנוכה השנה, ניתנה לנו הזדמנות לארח ולציין את העמידה והגבורה של תושבי שדרות, עם קבוצות שביקשו לשמוע ולהתחזק מסיפורים אישיים מתקופת המלחמה. ביחד, תכננו את הכנסת האורחים, את הסיפור שנספר ואת הדלקת הנרות המשותפת.

ההתארגנות לאירוח כללה מפגשי הכנה של צוות "קבוצות יוצרות שכונה" של היחידה הקהילתית, עם תושבי השכונות. האירוח התקיים בשמונה מוקדים במקביל. בכל אחד מהמפגשים התקיים מעגל שבו שיתפו המארחים על חייהם בכלל ועל תקופת המלחמה בפרט. לסיכום האירוע התכנסו נציגי המארחים, משפחות השכונה והמתארחים, בבית הכנסת ברכת יצחק, לדברי ברכה ופרידה.

מרי אוחנה, שהייתה חלק מתהליך ההכנה מספרת: "בתחילת התהליך, לפני שנפגשנו יחד, לא יכולתי לדמיין אירוע מדהים שכזה. היה נשמע לי מופרך לארח בבית ולספר את הסיפור שלי. אחרי שנפגשנו ותכננו יצא לנו דבר מדהים וגדול".

אלישע דהן מוסיף ומספר: "כששמעתי על הרעיון רציתי להיות חלק ולספר את הסיפור שלי מאותו היום, בעיקר כשאני שומע שהרבה אנשים לא מספרים את הסיפור המדויק. המפגש עצמו היה לי מאוד מרגש, במיוחד כשראיתי את החיילות שנכנסו אליי הביתה – הרגשתי סיפוק וגאווה, והתרגשתי מאותו מעמד לראות איך כולם מקשיבים לסיפורים של כולנו".

שאלנו את בשמת שלמה, שאירחה את תושבי שהם יחד עם הוריה ציון וחוה שלמה בביתם, מה עניין את האורחים לשמוע?

"האורחים התעניינו לשמוע את הסיפור האישי שלנו מה 7 לאוקטובר, איפה היינו באותו יום, איך עברנו את היום הזה. הם התעניינו לשמוע על היציאה מהעיר תחת אש, לאן יצאנו? מתי חזרנו?"

בשמת ממשיכה ומספרת: "שמחתי לארח ואהבתי לספר, זה תמיד כיף לשתף לספר, במיוחד לאנשים שבאמת רוצים לשמוע ומתעניינים בך ומראים דאגה ואכפתיות, ממש נהנינו מזה. הייתה לנו תחושה ש'הוצאנו' את החוויות  שצברנו. חלק מהאורחים התפלאו שחזרנו דיי מוקדם אבל הבינו את הסיבות של החזרה לבית".

ציון, אבי המשפחה מוסיף: "זו הייתה חוויה עוצמתית, אנחנו מוכנים לעוד מפגשים שכאלה, האורחים עצמם היו מיוחדים ואיכותיים, היה כיף לארח אותם מכל הלב, מוכנים לכאלה פרוייקטים תמיד".

עמית פוגרונד, מ"פ ביחידת מורות החיילות "מגל וחרב", סיפרה על המפגש המחזק: "שמחנו מאוד להתארח בבתי התושבים, לשמוע ולהתרגש יחד, נשמח להמשיך את הקשר ולראות איפה אפשר ליצור עוד חיבורים, הרגשנו  שאנחנו רוצים לשמוע עוד ועוד.  עבור החיילות המשרתות בתפקידי חינוך בשדרות, זה היה אוויר לנשימה, להבין לעומק את הסיפורים ולהכיר טוב יותר את האנשים.  נראה שזה ממש מה שהיה חסר להן- החיבור והתזכורת הזאת שוב למה הן פועלות ומה חשוב".

קהילה נוספת שהגיעה להדליק נרות יחד ולהכיר היא קהילה של תושבים משהם. קובי הקר, חבר הקהילה, מדגיש: "השנה הזו לימדה אותנו פרק בחיבור ובערבות הדדית. אנחנו נרגשים ומודים לתושבי  שדרות על האירוח החם ועל הזכות של היכולת להיות ביחד. אנו מקווים ומאחלים שהביחד הזה ימשך מכאן ולהבא ובע״ה יקרב אותנו לגאולה במהרה".

מנהל המחלקה לעבודה קהילתית באגף לשירותים חברתיים, אבנר חי, מסביר: "היו שתי מטרות מרכזיות  לאירוח: האחת היא עיבוד החוויה מאירועי  ה -7.10 ועד היום והשנייה לספר לעם ישראל שהקהילתיות החזקה והחום האנושי של תושבי העיר מייצרים חוסן שעוזר להם בהתמודדות עם הקשיים והמשמעות של החיים בצל האיום הביטחוני – ומתוך כך אנו יכולים להסתכל על תושבי העיר והתנהלות הרשות כאן כמודל לחיים במציאות שכל עם ישראל נמצא וחי בא".

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *