מנכ"ל JNF ארה"ב ביקר בשדרות

מנכ"ל JNF ארה"ב ביקר בשדרות

מנכ"ל ארגון ה-JNF ארה"ב, ראסל רובינסון, הגיע השבוע לביקור שדרות, והיה למנכ"ל ארגון פילנתרופי ראשון שביקר בארץ מאז פרוץ מגפת הקורונה. רובינסון ביקר במשחקייה שבימים אלה עוברת שיפוץ, במרכז לטיפול באמצעות בעלי חיים ובמרכז החוסן החדש.

העיר שדרות אירחה השבוע את אחד התורמים הגדולים של העיר, מנכ"ל ארגון ה-JNF ארה"ב, ראסל רובינסון. הארגון בראשותו תורם מידי שנה 100 מיליון דולר למדינת ישראל, מתוכם 15 מיליון לשדרות ועוטף עזה.

בביקור בעיר ביקרו רובינסון ואנשיו, עם ראש העיר, אלון דוידי, בכל הפרויקטים שהארגון שותף להם. ראשית, הגיעו למשחקיית שדרות באזור התעשייה, שסגורה מתחילת הקורונה. כפי שכבר דיווחה העירייה, JNF ארה"ב החליטו לאחרונה על השקעה בשדרוג המשחקייה בסכום נכבד והתוכנית היא לסיים את השיפוץ עד לסוף הקיץ, בתקווה שעד אז מתחמי המשחקיות והפארקים הסגורים בארץ יחזרו לפעול.

לאחר מכן, הגיע רובינסון לביקור במרכז חוסן החדש שהולך ונבנה בימים אלו ליד מועדון "הנוער העובד והלומד". המרכז יכיל כ-15 חדרי טיפול ויהיה ממוגן כולו לרווחת תושבי העיר שדרות.

רובינסון חתם את הסיור בביקור מרגש במרכז לטיפול בעזרת בעלי-חיים שנחנך לפני מספר חודשים, סמוך לכפר "איילים". JNF הינם השותפים המרכזיים בבינוי של הפרויקט וזו הפעם הראשונה שהוא בא לבקר כשהמתחם מלא בפעילות. רובינסון פגש במקום את ליאם עמר, תלמידת כיתה ז' משדרות, שנמצאת בקבוצת מתנדבים בשם "נאמני פינת חי", שסיפרה לו על חוויותיה במרכז.

להפתעתו של רובינסון, באותו זמן נכח במרכז בעלי-חיים גם יו"ר הסוכנות היהודית, יצחק (בוז'י) הרצוג, שגם להם שותפות במימון טיפולים למתחם. השניים התחבקו בהתרגשות רבה. הרצוג הגיע לבקר עם משלחת של קרן היסוד והסוכנות היהודית שלאחרונה מגלים התעניינות הולכת וגדלה בפרויקטים של טיפולי חוסן בשדרות ובעוטף עזה.

ראש העיר, אלון דוידי: "ראסל רובינסון הוא שותף אמת וחבר יקר שלי ושל העיר שדרות. אני שמח שהוא החליט להגיע לביקור בארץ, להיפגש איתנו ולחשוב יחד על פרויקטים נוספים ועל השלמתם של הפרויקטים הקיימים. לראסל ואנשיו היקרים זכויות רבות בעיר שדרות ונמשיך יחד לקדם ולעשות למען תושבי העיר".

מנכ"ל JNF ארה"ב, ראסל רובינסון: "דוגמה לקשר המיוחד שלנו עם העיר שדרות היא בעיצומה של הקורונה, כשאני מקבל טלפון משדרות וחשבתי לעצמי הם בוודאי רוצים לבקש משהו, במה אוכל לעזור להם הפעם. אלא שבמקרה הזה הם אלה שהציעו לנו עזרה, הם הציעו לעשות שיחות זום טיפוליות עם התורמים שלנו ברחבי ארה"ב כדי ללמד מתוך הניסיון שלהם, כיצד להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה בעקבות משבר הקורונה. זוהי משפחה אמיתית, זוהי שותפות. המרכז הטיפולי לטראומה בעזרת בע"ח שבנינו כאן, הוא לא הראשון שבנינו וגם לצערנו כנראה לא יהיה האחרון והלוואי שלא היינו צריכים לבנות כאלה מרכזים, אבל כל עוד יש צורך אנחנו כאן"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *